Giró-Szász visszaüzent az SPD-nek

2014. május 26. 19:27
A kormányszóvivő bár megérti a német szociáldemokraták és Martin Schulz csalódottságát, de azt kéri tőlük, mutassanak több tiszteletet a magyarok felé.

Több tiszteletet a magyaroknak! - reagált Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn a Német Szociáldemokrata Párt elnökének szavaira. „Megértjük a német szocialisták keserűségét és csalódottságát az EP-választások okán, azonban ez a keserűség és csalódottság nem jogosítja fel őket arra, hogy az EU bármely állampolgárával vagy bármely demokratikus szervezetével szemben ilyen fellépést engedjenek meg maguknak” - fejtette ki a szóvivő.

Sigmar Gabriel korábban úgy nyilatkozott: a konzervatívoknak világossá kell tenniük, hogy az Európai Néppártban nincs helye Európa-ellenes és jobboldali populista pártoknak, mint a Fidesz és a Hajrá Olaszország. Giró-Szász András úgy fogalmazott: „Több tiszteletet a magyaroknak! Ezt várjuk el az európai szocialistáktól és azon belül a német szocialistáktól is.”

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tiszteletet ki kell érdemelni és nem követelni. Sajnos nálunk az észak-balkáni fejlődő országban ez nem megy.

LOL

Az SPD a könyvárusok pártja.

Akkor ha nem éhbérért dolgozunk akkor hogy lesz hazánk a kormány terveinek megfelelő termelési központ és hogy fogjuk megelőzni Kínát?

Nem tudtok elszakadni a leghülyébb érveitektől. Csak annyi volt a feladat, hogy az összefogás legyen az a legjobban szereplő párt, akit a választási törvény jobban preferál.

Tehát a legtöbb szavazatot kellett volna megszerezni a baloldalnak, de nem volt rá képes. Csak szánalmas nyivákolás telik tőlük.

Most vasárnap egy az egyben kellett szerepelni, ismét gyászosan sikerült nekik. Alacsony részvétellel indokolják, de ez a részvétel egyformán alacsony volt mindenki számára.

Röhejes a frusztrált baloldal, a német SPD is csak ezen siránkozik.

Azt nem értem, hogy hol van a diplomácia. Normál esetben elmegy a Nagykövet, kihallgatást kér és közli, hogy R. asszony minősíthetetlen viselkedése miatt nem áll módunkban J. urat támogatni. Ekkor a labda már Merkelnél van, hogy milyen módon oldja meg a problémát.

Hogy jönnek ide az uniós miniszterelnökök?

Túl sokat vársz tőle. Gondolkodást, ez feléjük nem divat, csak a csaholás telik tőlük. Az meg nem hallatszik az égig.

Nyugodtan mehet a diplomácia. Németország szempontjából ennek nemcsak uniós, hanem belpolitikai vonatkozásai is vannak, mert tudomásom szerint "nagykoaliciós" kormányuk van...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés