Átlátszó: 23 millióért vadászik a cseheknél Lázár

2014. május 21. 11:21
Az Átlatszó.hu birtokába került egy március 6-án kelt szerződés, amely szerint Lázár János 75 ezer euró, azaz 23 millió forint értékben rendelt meg novemberre egy csehországi fácánvadászatot, amin 2500-3000 madár elejtését tervezi vendégeivel. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár magánszemélyként rendelte meg 2014. november 7-8-ra a vadásztatást a Lesy ČR nevű cseh állami erdészeti vállalattól – írja az Átlátszó. A középkori uralkodók által is rendkívül kedvelt vidék a Prágától 40 kilométerre fekvő Konopiště kastély mellett terül el. 

A lelőtt fácánok darabjáért 30 eurót kell fizetnie, ha tehát sikerül mind a háromezret leszedni, az összesen 90 ezer euróba (27 millió forintba) fog kerülni, de a szerződés ennél kevesebb zsákmánnyal, ennek megfelelően szerényebb, 75 ezer eurós (mintegy 23 millió forintos) költséggel jár majd. Az, hogy hányan osztoznak majd a 2500 lelőtt szárnyason, nem szerepel a szerződésben.
 
Az Átlátszó felhívja arra is a figyelmet, hogy Lázár János legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik annyi készpénzzel, amennyiről a vadászatra leszerződött.
 
Januárban Lázár Jánosnak már kirobbant egy vadászbotránya, akkor többek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és Miklós liechtensteini herceg társaságában a soponyai állami gazdaságban tartott vadászatot. Akkor azonban a 3,3 millió forintra becsült számlát nem Lázár, hanem az őt meghívó, magát fel nem fedő egyik arisztokrata állta.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilvánvaló, hogy lázár nem egyedül fog lelőni 2500-3000 fácánt, valószínűleg egy 100 fős társasággal mennek, tehát megoszlanak a költségek.

Lol nálunk csökkent a legkevesebbet, mások szó nélkül húztak piaci alapon 30%-ot...

lol

Lázár nyilatkozata: Ő szervezi, de annak a költségeit bevett szokás szerint nem a megrendelő, hanem a vadászaton résztvevő személyek közül többen közösen fizetik

Haromezer facant nyilvan nem ket vendegevel ejtenek el. Ha mondjuk mindenki lo tizet, az meg csak 300 euro.

Ilyen erovel irhatnak azt is hogy Lazar varosaban ennyi meg ennyi az ossz gazszamla, pedig Lazarnak nincs is annyi penze.

lol?

neked mégis mit jelent a hitelesség, és mi alapján döntöd el, hogy kinek van és kinek nincs?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés