EP-választás: Jóváhagyta a szavazólapok mintáit az NVB

2014. április 30. 15:44
Jóváhagyta az európai parlamenti választás szavazólapjainak mintáit szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A jogszabály szerint az EP-választás szavazólapja a listák nevét az NVB által kisorsolt sorrendben tartalmazza.

Jóváhagyta az európai parlamenti választás szavazólapjainak mintáit szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az egyik a magyarországi, a másik a külképviseleti szavazásra készült.

 
Miután az NVB nyilvántartásba vette az EP-választáson induló listákat, és az erről szóló határozatok jogerőre emelkedtek, a testület következő feladata a szavazólapok adattartalmának jóváhagyása volt. Ez az úgynevezett imprimálás azt jelenti, hogy az NVB elfogadja a szavazólap „képét”, azt, hogy helyesen szerepelnek-e rajta a jelölőszervezetek, valamint a listákon lévő jelöltek neve. 
 
A jogszabály szerint az EP-választás szavazólapja a listák nevét az NVB által kisorsolt sorrendben tartalmazza: Magyar Szocialista Párt, Seres Mária Szövetségesei, Fidesz-KDNP, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Együtt-PM, Demokratikus Koalíció. 
 
Az NVB által elfogadott szavazólapon egy sorban szerepel a nyolc lista.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés