Kiss Péter küzdelme

2014. április 11. 8:30

Tóth Ákos
NOL
Ma már nincs értelme azon merengeni, hogy mi lett volna, ha Kiss győz Gyurcsány ellenében, de azért az nagy biztonsággal kijelenthető: a baloldal bizonyosan nem itt tartana.

„Azt a kérdést pedig csak utólag, már túl későn tették fel sokan, hogy vajon melyek a valódi értékek: azok, amelyeket Gyurcsány Ferenc személyisége hordozott, vagy inkább azok, amelyek Kiss Pétert jellemezték. Ma már nincs értelme azon merengeni, hogy mi lett volna, ha Kiss győz Gyurcsány ellenében, de azért az nagy biztonsággal kijelenthető: a baloldal bizonyosan nem itt tartana.

Kiss Péter most elindult Újpesten: kevesen tudják, hogy mennyire messziről indult. S miközben irtózatos küzdelmet folytat a szervezetét gyilkoló kórral, ment, és nap mint nap kampányolt, szervezte az övéit, fórumokat tartott, csoportos összejöveteleket, és bárki odamehetett hozzá, név szerint ismerte azokat, akik megszólították, lerítt róla, hogy ez az ember ismeri a környezetét, tudja, kinek mi a gondja, és türelemmel, figyelemmel fordul feléjük, nem szavazókat lát bennük.

És igen, ott voltak körülötte a magyar baloldal legjelesebbjei, akik kötelességüknek érezték, hogy vele tartsanak, és megesett, hogy helyette is beszéltek, amikor fizikai állapota ezt nem tette lehetővé, és csak csendben ült egy széken.

Kiss Péter hozta a körzetét: nem magáért tette. Valójában csak reménykedni lehet abban, hogy voltak olyanok, akik az MSZP-ből a választás éjszakáján vagy azóta felhívták, és csak annyit mondtak, hogy köszönik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiss Péter nem annyira cinikus, mint a Féleszű.
Sajnálom, hogy súlyos beteg, és respektálom, hogy ilyen állapotban is hősiesen kampányolt, de még emlékszem, amikor a Fiatal Baloldal élén kakaskodott, nem túlságosan elegánsan.

Ez már a legalja, ha a baloldal leginkább tiszteletre méltó figurája, ne adj'isten példaképe, Kiss Péter.
Hajrá elvtársak, innen már csak felfelé vezethet az út!
:-DDDD

Ha a szocik 2006-ban elhajtják Gyurcsányt, és előrehozott választást tartanak, kiegyenlített viszonyok jöhettek volna létre. Így viszont a velük szemben felhalmozódott ellenszenv, bizalomhiány kétszer is nagy mértékű vereséget hozott. Mert bármilyen választási törvény mellett most is veszítettek volna.

Kérdés az, hogy hajlandóak lesznek-e ezt feldolgozni, és lerázni magukról az önállóan életképtelen ballasztokat? Mert az biztos, hogy egyedül indulva jobb eredményt értek volna el.

Nem ismertem (természetesen) ezt a sztorit, de a Féleszűnek így sem ér nyomába.

Nem hát.
Nem is magáról írtam(de hát tudja).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés