A legalizáció nem egészségügyi vita, hanem társadalmi érdek

2014. március 2. 10:23

Istvánffy András
VS
A marihuána fogyasztás elleni rendőri fellépés teljesen irracionális.

„Három hónappal ezelőtt a belvárosi NAV iroda előtt jelképesen befizettem 1 gramm fű jelenlegi feketepiaci ára után az áfát, majd polgári engedetlenségként nyilvánosan, kamerák előtt elszívtam egy füves cigarettát.

A 4K! szerint így működne normálisan a magyar társadalom: a marihuána legálisan, szabályozott módon termeszthető és vásárolható lenne. Az állam megkapná utána az őt illető adókat, a fogyasztó pedig rendezett körülmények között, ellenőrzött minőségű terméket vásárolhatna.

Magyarország még nem így működik. A cigaretta elszívása után a demonstrációt biztosító rendőrök azonnal előállítottak. A társadalomra súlyos veszélyt jelentő letüdőzésért bevittek a kapitányságra, majd onnan bilincsben átvittek a Gyorskocsi utcába, leletet venni.

A marihuána fogyasztás elleni rendőri fellépés teljesen irracionális. A fogyasztók azzal, hogy bevisznek egy tudatmódosító szert a szervezetükbe, nem okoznak kárt a társadalomnak, mégis bilincs kattan a kezükön. Ha következetesen végigvinnénk ezt a perverz logikát, akkor az egészségügyi rendszert megterhelő alkoholistákat és dohányosokat rendőrökkel kéne levadászni, amikor kikérnek egy felest a kocsmában, vagy rágyújtanak az utcán.

Ma Magyarországon a rendőrség és az igazságszolgáltatás a kapacitásait nem valódi bűnözők üldözésére, hanem hétköznapi emberek vegzálására fordítja, ha azok nem az államilag támogatott alkohollal, hanem marihuánával kapcsolódnak ki.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Seggfej!

Tudod vannak olyan alapelvek, amiket egy normális ember mindenképp betart. Például nem ütjük meg a nálunk gyengébbeket (nőt, gyereket), bármennyire is idegesek és mérgesek vagyunk. Piásan nem vezetünk, bármennyire is úgy gondoljuk, hogy nincs semmi gond a reflexekkel.

Persze ehhez fel kell(ene) nőni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés