A Jobbik a paksi fejlesztésre mondott igent, nem az eladósodásra

2014. február 8. 13:31
A Jobbik nem Magyarország eladósítását szavazta meg, hanem a paksi erőmű további üzemeltetése és fejlesztése mellett állt ki – mondta Kepli Lajos, a párt energiapolitikai szakpolitikusa, hozzátéve: kormányra kerülésük esetén népszavazást tartanának a megállapodás fennmaradó részeiről.

Kepli Lajos, a Jobbik környezetvédelmi és energiapolitikai szakpolitikusa azt mondta: szó sincs arról, hogy Magyarország száz évre történő eladósodását vagy Oroszországtól való függőségét szavazták volna meg, ők csak a fejlesztésre mondtak igent.

A képviselő hozzátette: a Jobbik azt a keretmegállapodást támogatta, amely az atomerőmű régi blokkjainak újakra való cseréjéről szól, s ebben pénzügyi megállapodásról még nem volt szó. Kérdésre elmondta: ha a Jobbik kormányra kerül az áprilisi választások után, tiszteletben tartja a most aláírt nemzetközi egyezményt, de Paks ügyében a még el nem döntött kérdésekben népszavazáson kérnék ki az emberek véleményét. Hozzátette, objektív tájékoztatáson alapuló népszavazáson a lakosság képes arra, hogy eldöntse, szükség van-e az atomenergia alkalmazására, az erőmű új blokkjainak megépítésére, vagy fokozatosan kivonják az atomenergiát.

A Jobbik szerint még nem időszerű az atomenergia megújuló energiával való kiváltása. Kepli Lajos úgy vélte, hogy a két technológiát egyelőre együtt kell alkalmazni.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés