Történelemhamisítás

2014. január 24. 10:28

Bajnai Gordon
Bajnai Gordon tumblr
Amíg nem sikerül közössé tenni a múltról való emlékeinket, addig nem tudunk közös terveket szőni a jövőről sem. Pedig Magyarország felemelkedésének ez az útja.

„Orwell 1984-e szerint (és láthatóan Orbán szerint is): »Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is.«

A történelemhamisításnak, amit a kétharmados hatalom kormányra kerülése óta művel – az alaptörvénnyel, vagy a tervezett Szabadság téri emlékművel –, ez az oka: uralkodni egy megosztott ország felett. A vészkorszak, a magyar holokauszt emlékezete kapcsán ugyanis a kormány hamisít: a Kádár-rendszer hazugságát viszi tovább, hogy hatszázezer magyar megölése csupán a gonosz németek bűne, ahhoz a magyar államnak nem volt köze. Történelmi tény, hogy ez hazugság: a magyar állam saját polgárait árulta el. Erre a gyalázatra az nem válasz, hogy az alaptörvény preambulumában töröljük ki a történelmünkből ezeket az éveket. És pláne nem válasz, hogy 70 évvel később az áldozatokat és a bűnösöket összemosó emlékművet építünk. Csak a szembenézés válasz: a teljes igazság megtanítása a gyermekeinknek. (De persze nem válasz a Kulturkampf sem - egyik oldalról sem. Ezt a szellemi polgárháborút nem megvívni kell, megharcolni az utolsó töltényig, hanem lezárni végre.)

»A nemzet közös emlék a múltról és közös szándék, akarat, terv a jövőre«. Amíg pedig nem sikerül közössé tenni a múltról való emlékeinket, addig nem tudunk közös terveket szőni a jövőről sem. Pedig Magyarország felemelkedésének ez az útja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a történelemhamisítás, amit Gordonka csinál: a Kádár-rendszerben beszélni sem lehetett a Don-kanyar vagy a német megszállás magyar áldozatairól!
Ami pedig az Orwell-idézetet illeti: hosszú évrtizedekig ti meg az elődeitek uraltátok a múltat, láttuk, mire mentünk vele. A privilégiumok elvesztése mindig fájdalmas.

Most ezt diktálták le Bajnainak, ő meg felmondja a leckét. Aki a beléje fektetett külföldi pénzek ellenére is ennyire hülyét csinál magából, az mi a fenének dumál? Ki az aki kinéz belőle egy önálló gondolatot?

Kész röhej volt a nagy, közös sajtótájékoztatón. Ott állt Mesterházy, Gyurcsány, Fodor, és a relatíve legjobban pofára eső Bajnai mondja el, hogyan fog kinézni a közös lista. Szánalmasabb volt, mint első fellépésén a Milla tüntetésen.

Lúdass nem szövünk közös terveket.prof.Gatival voltak tervei

Lalinagypapa nem érti, de ez nagyon jó!
Üdv

A Kádár-rendszer propagandája azt sugallta, hogy a Horthy-rendszer és nemzetiszocialista Harmadik Birodalom lényegében azonos volt. A kommunisták személyes sorsát illetően így is lehetett, azzal az apró különbséggel, hogy a SzU kiadta No-nak a menekült német kommunistákat, Mo meg kiadta a SzU-nak Rákosiékat.

A katonailag megszállt országban a lényeges döntéseket: a háború folytatása, a kormány összetétele és százezrek elhurcolása a megszálló hatalom hozta és kényszerítette az országra. Úgy mellesleg, a Vichy-kormány igazgatta, nem megszállt francia területekről kiadták a zsidókat No-nak.

Történelemhamisítás? Libahamisítás?

Naés?! - üzen onnan túlról a nagy politikus.

LOL

Elképzelem, hogy az utókor majd felállítja Bajnai Gordont ábrázoló szobrot és egy kitárt szárnyú gúnár lesz a háttérben a válla felett.

Ferencnek már nem kell, mert van, amint bevonul lovon a Parlamentbe.
http://www.budapest-foto.hu/Gy..

"Amíg nem sikerül közössé tenni a múltról való emlékeinket"

Melyiket Gordonka?
A Hajdú-BÉT-es libatolvajos emlékeinket?
Már sikerült, eltakarodhatnál anyádba

Egy-két fecske nem csinál nyarat. Ami pedig a hallgatáést (elhallgatást) illeti: csak nagy bajok forrása.
Ki kellett volna beszélni már huszonöt éve a traumákat, ehhez feltárni a fellelhető dokumentumokat, sine ira et studio . Erre egyik fél sem volt hajlandó. Nem lehet kizárólag a jobboldalra fogni, hiszen az ellenoldal meg görcsösen ragaszkodott és ragaszkodik a mai napig a maga verziójához.
A történelem megítélésében is érzékelhető az ingamozgás: korábban az egyik, most egy kicsit a másik oldalra leng ki, nemsokára beállhat középre.
Csak jóakarat és kellő bölcsesség szükségeltetik.

Igaz. De ha már szervezik, nem kellene SS-egyenruhában. Csak kárt okoz.

Természetesen nem etalon. De a provokáció kontraproduktív. Nem szolgálja a megértést és elfogadást.

Messzire vezetne kifejteni, miért is alakultak így a dolgok, de tartom a véleményemet: nemcsak az egyik félnek van itt gondolkodni-és elszámolnivalója.
Bajnait meg már régen nem szendécskézem, szánom szegény lúzert.

Frontális támadás egy megszállás áldozatainak emlékműve ellen.
Ezek tényleg utolsó szar emberek.

Én úgy emlékszem, hogy ahány történész, annyi történelem.
Egyelőre annyi biztos, hogy a 6 millió az 6 millió. Onnan tudom, hogy törvény van róla.
Lehet, hogy majd változik, mert a "megbonthatatlan" is megbomlott.

Erről beszéljen.

Bajnai: a paksi atomerőmű bővítése nemzeti ügy
2010. február 26.

Beszámolt arról, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. kihelyezett igazgatósági ülésén fontos döntések születtek az atomerőmű jövőjéről. Az igazgatóság elfogadta a bővítés gyakorlati előkészítésére vonatkozó koncepciót, és döntött a létesítést megindító projekttársaság létrehozásáról.

A kormányfő szerint Magyarország biztonságos energia-ellátása mellett fontos szempont az is, hogy az atomenergia felhasználása lehetőséget teremt olcsó villamos energia előállítására, és arra, hogy Magyarország energiatermelése minél kevésbé szennyezze a környezetét. E három kritérium mindegyikének megfelel most is Paks - mondta a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy szokatlanul egységes, széleskörű politikai konszenzus alakult ki Paks bővítése és az élettartam meghosszabbítása kérdésében. A köztársaság elmúlt húsz évében kevés ilyen ügy volt - mondta, és hangsúlyozta, hogy a kormány a lehető legnagyobb körültekintéssel járt el, amikor az atomerőmű bővítése mellett tette le a voksát.
(Forrás: NOL)

Ugye világos amit mondott?

az atomenergia felhasználása lehetőséget teremt olcsó villamos energia előállítására, és arra, hogy Magyarország energiatermelése minél kevésbé szennyezze a környezetét
a kormány a lehető legnagyobb körültekintéssel járt el

Akkor most mi van? Hogyan létezik, hogy senki nem tudott semmit? Megint "nem emlékszem" játék megy? Netán a "nem értettünk hozzá"?

mint pl IV. Károly nem is létezett...

hallottál róla...

hogy van egy erős betoldás a történelemben, és már egyre több helyről irják, hogy hát lehet nem is létezett az a kor

erősen, és benne volt?

alig van bmi leletük arról a korról, ami van a nagyon késői karoling

sok érdekes dolgo kerül elő, uye, vagy semmi, az a kérdés hol vágod a történetet :D

Secnir:
"na, a múlt héten még csak 7 volt."

Secnir te koszos magyargyűlölő, lehetnél a 8.-ik

én már rég óta nem értelek

igen mert róla olvastam utoljára mostanság, de az előzőről akartam beszélni :D

evan

de lényeg ugyan az

nem nagyon kötöttem..ha elolvasod, egyszer irtam IV Károllyt, utána már carolingot irok

oké a lényegen ez nem változtat

főleg, ő a testvére jingle bells-nek

Soha nem libásoztam, most sem teszem.
Bajnai azért lúzer, mert irreális célt tűzött ki (közép megszólítása), a háttértámogatása erejét rosszul mérte fel, saját pártjában sincs kellő szava. (Ebben az idióta Bartusnak igaza van: Szigetvári a "királycsináló")
Mostanra pedig a reménybeli miniszterelnök-jelöltből egy, a parlamenti küszöböt egyedül átlépni képtelen, széthúzó kispárt elnökeként a Féleszű is megalázza nap mint nap.
Nem való politikusnak, na!
(És nem azért, mert finom lelkű úrifú és "szakember", hanem mert egy tehetségtelen nebáncsvirág)

Válaszok:
Antigoné | 2014. január 24. 12:51

Mert a megemlékezéseken a KÖVETENDŐ PÉLDÁT ADÓ elődök egyenruháiban illendő megjelenni. A Waffen SS nem volt az.

már hét, nem 3...vagy az egy másik poszt volt...

biztos lettek öngyilkosak miatta, mindig van vaaki, aki eldobja az életét, ahogy a mozgószékes is eldobta Viktor miatt

Az teljesen más (Az egri várjáték).
Nem értünk egyet, de ilyen is van.

Valóban helye van a Bajnai típusú szürke politikusnak is, de nem miniszterelnök-jelöltként.
Ami pedig a látomásosságot illeti: Orbánnal sok bajom van, de látomás (vízió, jövőre vonatkozó komplex elképzelés) nélkül nem lehet tervezni a politikában sem.

Radikalis nagyon jó az okfejtéded, terjesszük
Én se votam ott:)

freehckr:
"Szóval nincs benne logika... semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki egy ilyen megemlékezésre SS egyenruhában jelenik meg, mivel, ismétlem, ez is a történelmünk."

Tudod az ezzel a baj hogy kontraproduktiv, a midóknak úgy kell ez mint 1 falat kenyér
Antiszemita kórusukhoz antiszemitáknak vagy annak látszóknak is kell lenniük, úgy kell ez nekik mint 1 falat kenyér
Különben el kellene nekik menni dolgozni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés