Gyurcsány

2013. december 9. 19:04

G. Fodor Gábor
GFG Blog
Van itt a baloldalon egy politikus. Pontosabban, egy politikus van a baloldalon, úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc.

„Gyurcsány mozgását tétnélküliség, a kormányra kerülés lehetőségével való nem számolás és ebből adódóan a kormányzati felelősség hiánya jellemzi. Az általa követett harcmodor a mozgékonyságról, gyorsaságról, szélsőséges eszközök mérlegelés nélküli használatáról, felfokozott mobilitásról, a szabályok áthágásáról és semmibe vételéről szól.

Mert így harcol egy partizán. A partizán irregularitásának erejét ugyanakkor az általa megkérdőjelezett reguláris ereje és jelentősége határozza meg. Gyurcsány éppen azért emelkedik ki a baloldalon, mert a reguláris sereg (baloldali összefogás) szétesett, gyenge, és hiján van a politikai képességeknek. Itt mutatkozik meg az irreguláris fölénye a gyengén szervezett reguláris felett. (...)

Gyurcsány ellenségeskedése azonban nem a kormányerők, hanem a baloldali reguláris csapatok ellen irányul. Eddigi mozgásai sem a jobboldalnak okoztak károkat. Az általa felrobbantott repeszbombák (az MSZP pártpénzeiről tett kijelentése, az egységes ellenzéki összefogás szimbólumának szánt és egyébként általa kezdeményezett október 23-i rendezvényen elmondott beszéde, a bajai videóügy DK-s érintettsége, Bajnai politikusi képességeire tett megjegyzései, a december 10-i moratórium stb.) mind a baloldali reguláris seregek egységét és erejét rombolta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem ez mindent elmond az un. baloldalról:

"...egy politikus van a baloldalon, úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc..."

Hát, igen. A DK elnök munkásságának elemzése nem a politológia szakterülete, hanem a te szakterületed.

Gyurcsány nagyon is tudatosan cselekszik. A felső középosztálynak udvarol. Azoknak akiknek nem számít a vizitdíj, mert magánklinikákat vesznek igénybe; akiket nem érdekel a nyugdíj, mert nem abból fognak tengődni; akik még a gyerekeik nyugati elit egyetemeken történő taníttatásának a költségeit is vállalják sít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés