A megoldás: kirekesztés

2013. december 5. 10:01
P. Farkas Gergely
MNO
Határon innen és túl sokan máig képtelenek megérteni, hogyan lehetett politikai erő, amely a magyar összetartozás ellen foglalt állást.

„A 2010-es kormányváltás után a balliberális oldal egy része látványosan megbánta a kettős népszavazás ügyében tanúsított magatartást, ám a lólábat nem sikerült teljesen eltakarni. Elment »haknizni« Kolozsvárra Mesterházy Attila, ám az MSZP idei évértékelőjére a magyarellenes intézkedések sorát jegyző román kabinet miniszterelnökét, Victor Pontát voltak képesek meghívni díszvendégnek. Hogy ez nem egyszeri ballépés volt, jelzi: a román szociáldemokraták kongresszusán Gurmai Zita virággal köszöntötte a marosvásárhelyi pogrom szellemi atyjának tartott Iliescut, párttársa, Szanyi Tibor otromba gesztussal románul akarta köszönteni a Békemenet határon túli résztvevőit, az Együtt–PM Szövetséghez tartozó Milla pedig az elszakított területeket gyarmatnak tekintő hamis tanulmánnyal köszöntötte a nemzeti összetartozás napját.

De nem csak kívülről nézve tűnik furcsának a szociálliberálisok határon túli ügyekben mutatott nagy hirtelen »megvilágosodása«. A megmaradásért tartott Székelyek nagy menetelése melletti kiállást például többen nem bírták elviselni a ballib oldalon, s hátat fordítottak »langyos« szövetségüknek.

Úgy tűnik, a gyűlölet 2004-ben elvetett magjai kezdenek beérni, csak épp a belső konfliktusok révén azok látják kárát, akik annak idején elvetették. És minden bizonnyal a 2014-es választásokon azok sem fogják díjazni a tíz évvel azelőtti kirekesztést, akik ellen irányult.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben az ügyben nem a szavazatok számítanak (maximum 2-3 mandátumról lehet szó), a lényeg a szellemiség.
Látjuk, a Féleszűé milyen még most is.

Nagy valószínűséggel a Fidesz listára adott szavazatokat fogják szaporítani a külföldön leadott voksok.

De ez nem biztos, hogy a Fidesz érdeme. Gyurcsány akkor, az ellenpropaganda mellett személyesen, nyílt tv vitában alázta meg a külhoni magyarok vezetőit. Talán szerencsésebb lett volna Szili Katalin mintájára a lelkiismeret szerinti szavazást ajánlani, ha már sehogyan sem akarták az állampolgárság megadását támogatni.

miért nem mentek el?

egy ep-n többen vannak....

nem fura?

ennyire szartak bele az emberek, még azok is akik jószívvel gondolnak a külhoniakra...

vagy a mvsz ennyire nem tudta elmondani mit akar...

vagy ennyire erős volt az mszp szava, és lófing a fideszéM?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés