Egyenlő mércét!

2013. november 19. 8:52

Máté T. Gyula
Magyar Hírlap
Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Gyönyörű szavak, amelyekben szeretnénk hinni. Azonban ez csak úgy megy, ha tiszteljük egymást, egymás értékeit és érdekeit.

„Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Ami mindenkire és mindenhol érvényes. Adott esetben a francia, szocialistának mondott belügyminiszterre is, aki sokadrangú bevándorlónak tart mindenkit, aki Kelet-Európából érkezik. De elvárja, hogy ha a saját polgára selejtet vagy mérgezőt ad el, azt mi megtiszteltetésnek érezzük. Ő azt akarja, hogy mi szeretettel és mély térdhajlással várjuk a szabadságnak titulált gyarmatosítást. 

Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Azaz gyere, kelet-európai orvos, szakember, gondolkodó agy vagy »csak« pincér és pizzafutár, és szolgálj engem. Kapsz pénzt is, de értsd meg, vagy ha nem megy, megértetjük veled, hogy te nem kaphatsz olyan fizetést, mint a miénk. Te kelet-európai vagy, lengyel vagy magyar, legyél arra büszke, hogy megállíthattad a törököt, vért onthattál a nyugati civilizációért. Búsongj a történelmeden, sírva vigadj, adunk neked »frencsájzt« erre is. 

Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Gyönyörű szavak, amelyekben szeretnénk hinni. Azonban ez csak úgy megy, ha tiszteljük egymást, egymás értékeit és érdekeit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés