Az „igazi” Együtt 2014 is indulna a jövő évi választáson

2013. november 19. 10:00
Hétfőn először jelent meg a nyilvánosság előtt az „igazi” Együtt 2014 elnöke, Tiner György, amikor közleményt adott ki a fóti időközi önkormányzati választással kapcsolatban. Tiner a Magyar Hírlapnak azt mondta: indulni akarnak a 2014-es választáson.

Hétfőn a nyilvánosság előtt is „megmutatkozott” az Együtt 2014 pártelnöke, a volt szocialista Tiner György, így Bajnai Gordonék valószínűleg végleg lemondhatnak az Együtt 2014 névről – írja a Magyar Hírlap. Tiner hétfőn közleményben számolt be arról, hogy tájékoztatta a fóti jegyzőt: az Együtt 2014 nem állított jelöltet a hétvégi időközi önkormányzati választáson. A Magyar Hírlap ezután kereste meg az „igazi” Együtt 2014 elnökét, aki elmondta: azért adtak ki közleményt, mert több fóti jelölt támogatói között is feltűnt az Együtt 2014, ám őket senki nem kereste meg. Pedig az ezen a néven futó párt elnöke nem Bajnai vagy Szigetvári Viktor, hanem ő.

Tiner György a Magyar Hírlapnak azt mondta: azért hívták életre a pártot, mert egy évvel ezelőtt Bajnai nem készült pártot alapítani, és attól tartottak, hogy elvész az Együtt 2014 név. Mint ismert, Bajnai először egy ernyőszervezetet akart létrehozni, később azonban mégis pártot alapított Együtt 2014 néven, csakhogy addigra ez a név már foglalt volt. Bajnaiék így hivatalosan Együtt – a Korszakváltók Pártja nevet vették fel, illetve a Párbeszéd Magyarországgal kötött szövetség után Együtt-PM-nek is nevezik magukat.

Tiner György a Magyar Hírlap azon felvetésére, hogy Bajnaiék még mindig az Együtt 2014 nevet használják a molinóikon, illetve rendezvényeiken, csak annyit mondott: egyelőre ezzel nem foglalkoznak, mert a programjukat írják, a választásokon pedig indulni akarnak, hamarosan arról is döntenek, hogy ezt mely politikai erővel szövetkezve tennék.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van??? Már hamisítják is egymást a baloldalon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés