NAV-munkatárs: Engedékeny az adóhivatal a nagyokkal

2013. november 8. 14:32
A NAV munkatársa, Horváth András hivatali visszaélés miatt tett feljelentést az adóhivatal ellen az ügyészségen – írja az Index. Horváth tapasztalatai szerint az adóhivatal sokkal elnézőbb a kiemelt adózókkal az adócsalások ügyében, 1000 milliárdot csalhatnak el évente.

A Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé Horváth András, a NAV munkatársa, aki feljelentette az adóhivatalt hivatali visszaélés miatt – írja az Index. Horváth munkája során úgy tapasztalta, hogy a NAV adócsalások esetében elnéző a kiemelt adózókkal, tehát a magyar nagyvállalatokkal és a multikkal szemben. Őt magát az elmúlt években több ügyről leállították, sőt, volt olyan, hogy kizárták egy-egy ügy vizsgálatából, miután visszaéléseket talált.

Horváth adó- és üzleti titkok miatt nem említett cégneveket, de a feljelentéshez konkrét ügyeket csatolt. Leginkább a magas magyar áfakulcs miatt igen jövedelmező áfacsalásokról van szó, amelyek fölött a NAV gyakran szemet huny. Horváth szerint nagyjából évi ezer milliárd forintról van szó. Horváth elmondása szerint már felmondott a hivatalnál, de még a napokban is próbálták visszatartani.

 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az adóhivatalnál még ott vannak a téglák.

Nem lesz könnyű kiszürni azokat, akiket beépített magának a maszop meg az szdsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés