Megőrizte a nyugdíjak reálértékét a kormány Soltész szerint

2013. november 6. 12:33
A kormány kiemelt figyelmet fordít az időskorúakra, a nyugdíjasokra, a 2010-ben tett ígéretét beváltotta, megőrizte a nyugdíjak reálértékét, vásárlóértékét – mondta Soltész Miklós szerdán Alsózsolcán, a felújított gondozási központ átadásán.

A szociális és családügyért felelős államtitkár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen elmondta: míg 2010 előtt nagymértékben csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, addig csak az idén 5,2 százalékkal emelkedett a nyugdíjak összege. Az alacsony inflációt tekintve ez azt jelenti, hogy 3,5-4 százalékos lesz a nyugdíjak reálértékének növekedése – tette hozzá. Jövőre is nyugdíjemelésre számíthatnak az időskorúak, ennek mértéke 2,4 százalékos lesz – mondta Soltész Miklós.

Mindezt a kormány úgy érte el, hogy mind tavaly, mind pedig az idén nagyon magas volt az adósságterhe az országnak - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy a kabinet így a fizetőképesség fenntartása mellett az idősebb nemzedékekkel szembeni kötelezettségének is eleget tett. Köszönhető ez mindazoknak, akik adót és járulékot fizetnek – jegyezte meg.

Soltész Miklós emlékeztetett arra is, hogy a kormány az önkormányzatokat megszabadította adósságaiktól, ez azt jelenti, hogy a települések tiszta lappal kezdhetik a következő időszakot, és a fejlődésre helyezhetik a hangsúlyt. Alsózsolcán 70 millió forintból újult meg a gondozási központ, a város a beruházáshoz 55 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán. A központban 28 idős ember nappali ellátását biztosítják.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tény és való, a nyugdíjam reálértéke nem csökkent, kis mértékben még emelkedett is, mivel a családi költségvetésből jó néhány beszámított tétel hiányzik. Pl. a dohányárú, stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés