Költségvetési blogot indít az LMP

2013. október 24. 16:34
Blogot indított az LMP, ahol a párt politikusai és szakértői mellett bárki elmondhatja a véleményét a jövő évi költségvetési javaslatról. A párt ugyanitt fogja bemutatni saját alternatív büdzséjét is ‒ jelentette be Vágó Gábor.

Ma kezdte meg a parlament a költségvetési törvényjavaslat általános vitáját, amely azonban az LMP szerint nem megbízható, nem reflektál a Magyarországon és a világban zajló társadalmi és gazdasági folyamatokra, valamint nem mutat olyan kitörési pontokat, amelyeken keresztül az ország kijuthat a kátyúból.

Az LMP ezért egy olyan blogot hozott létre, amelyen politikusaik és szakértőik mellett bárki véleményt mondhat a javaslatról. Az oldalra témák szerint tagolva fogják feltölteni saját alternatív büdzséjüket is ‒ közölte Vágó Gábor. Az ellenzéki párt szerint a megbízhatóság és a kiszámíthatóság egyik feltétele az lenne, hogy az adótörvényeken ne lehessen bármikor változtatni, valamint egy olyan adórendszerváltást is meghirdetnek, amelyikkel annyira lecsökkentenék a munkát terhelő adók és járulékok szintjét, hogy egy átlagos adózó 25-30 ezer forinttal vihessen többet haza. Emellett több pénzt fektetnének az oktatásba, az egészségügybe, a humán illetve környezeti tőkébe ‒ foglalta össze a politikus.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés