Orbán Viktor Telegraph-interjújáról

2013. október 12. 17:05

Havasi Bertalan
MTI OS
A brit Telegraph lerövidítette és ezáltal félreérthetővé tette, egyes magyar sajtóorgánumok viszont meghamisítják a lap Orbán Viktor-interjújának bizonyos részleteit.

A brit Telegraph csak lerövidítette és ezáltal félreérthetővé tette, egyes magyarországi sajtóorgánumok viszont egyenesen meghamisítják a lap által készített Orbán Viktor-interjú bizonyos részleteit. Nekünk viszont rendelkezésünkre áll az interjú teljes hangfelvétele. Ebből világosan kiderül: csak a brit riporter „putyinozik”, a magyar miniszterelnök válaszában általános jelleggel arról beszél: ha gazdasági értelemben a jövőben sikeres tud lenni Magyarország, sokkal korlátozottabb a veszélye és kisebb a kockázata annak, hogy valaki a nyitott világ felé fordulás helyett „nemzeti erős emberként nem tisztelné a szabadságot” (idézet a riporteri kérdésből!).

Havasi Bertalan
a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a tekintélyelvűséget összemossák a személyi kultusszal, másként fogalmazva, megváltoztatták az eredeti jelentését. (Már az is valamiféle csúsztatásra vall, hogy nem a magyar megfelelőjét használják.)

autoriter latin eredetű szó, jelentése: tekintélyelvű

Eredetileg tekintélyt, átvitt értelemben tekintélyuralmat jelentett: olyan hatalmat, amelyet egy szervezet (rendszer) normái törvényesítenek.

Ennek figyelembevételével olvassuk el többször is Gyurcsány Ferenc öszödi beszédét! Majd vegyük figyelembe az utána történteket.

Egyesek igazságbeszédnek aposztrofálták. Úgy gondolom a beszédre nagyon illik Andre Gide következő állítása; Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, akik azt hiszik megtalálták.

"És Te mit kezdenél egy angol szöveggel?"

Meginná. Úgy issza az angol szöveget, mint a kefekötő.

Amely írás ezzel a mottóval kezdődik, az biztos, hogy csak hazúg lehet.

"Két végtelen van a Világegyetemben, az Idő és az Emberi Ostobaság" – A. Einstein

A. Einstein nem ezt mondta, hanem ezt:

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.

Az általad hivatkozott "szendamondja" írásokhoz hasonlókra pedig azt mondta:
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Van egy másik állítása is, melyen érdes lenne elgondolkodnod; "Nem becsülöm azt az embert, aki élvezettel tud a sorban zeneszó mellett menetelni; ez az ember agyát csak tévedésből kapta, hiszen teljesen elegendő lett volna neki a gerincvelő is."

Tévedésben vagy, mert a „His time in office has been controversial. He has been accused, often by European Union officials, of too much nationalism, of suppressing media freedom, politicising the judiciary and the central bank, and even of stirring up ethnic tensions. Has the great liberal freedom-fighter narrowed? Is there a risk that he could become an authoritarian strongman, the Vladimir Putin of his country?” kérdések költői kérdések, a szerző önmagának teszi fel, majd a választ is a szerző szerkeszti meg, amikor azt írja folytatásként; „The risk is there," Mr Orban rather surprisingly admits, though it is much smaller if Hungary is economically successful. He thinks that circumstances have changed.
For 200 years, the "No. 1 motivation" for Hungarians was to catch up with more competitive Westerners. Until the credit crisis, Mr Orban believed that this could only be achieved by the "ever-closer union" of Europe. Now he has his doubts.” Ezt nem Orbán Viktor mondja, hanem a szerző szerkesztésének az eredménye.

Hát, az nem rossz, ha csak ennyit tudtok felhozni! Mert akinek vannak normális érvei, annak nincs szüksége erre a tehetetlenül toporzékoló mocskolódásra.

Kösz a beismerést, jól lehet szórakozni rajtatok!

újságíró hol? ki a faszt érdekel a mai világban az igazság?

ha nem értem a kérdést visszakérdezek, ha válaszolok rá, akkor értettem a kérdést, ez van...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés