Taigetoszpolitika

2013. szeptember 16. 20:06

Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce
Azt csiripelik a madarak: a Pető Intézet kvázi államosítása, majd kft-vé alakítása nem szól másról, mint az értékes ingatlanok megszerzéséről.

„A Fidesz nem sokkal ezelőtt leszavazta a Párbeszéd Magyarországért módosító javaslatát, ami az Országvédelmi alap terhére 500 millió forinttal támogatta volna a Pető Intézetet és így az intézményt megmentette volna a csődtől! Ennél nem kell szimbolikusabb lépés. Miközben több száz milliárd forint megy el stadionépítésre, 400 millió gyorssegélyt kap a Mezőkövesd foci csapata, egy igazi és hasznos nemzeti büszkeség megmentésére nincs pénz. (...)

Persze érhető, ami történt, ugyanis hónapok óta azt csiripelik a madarak, a kvázi államosítás majd KFT-vé alakítás nem szól másról, mint az értékes ingatlanok megszerzéséről. Persze nem tudjuk, ez igaz-e, de az biztos, ez a kormány szimbolikus intézkedése lesz. Hiszen bármi is áll a háttérben, érthetetlen, miért nem tud 500 millió forintot kifizetni a kormány egy világszintű, igazi hungarikumnak számító intézmény működésére. Beteg gyerekek ápolására, miközben Orbán Viktor mániája miatt több száz milliót költ úgy stadionokra, hogy a hétvégi fordulóban az NB1 össz. nézőszáma nem érte el a tízezret.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Főiskola maximális hallgatói létszáma 330 fő
Pető András intézet Alapítói okirat
http://www.peto.hu/dokumentumo..

Milyen madarak csiripelik? Szabad madarak?

"A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a Pető Intézet számára a kormány eddig több mint 420 millió forint támogatást nyújtott. Ahogyan azt az intézet vezetése is elmondta – folytatták –, pénzügyi nehézségeik nem most, hanem 2005-ben kezdődtek, a baloldal megszorító intézkedései miatt kerültek egyre nehezebb helyzetbe, a sorozatos megszorítások miatt kialakult pénzügyi gondokat pedig azóta is görgetik maguk előtt.

„A hatalmi harcokkal elfoglalt baloldal” figyelmét bizonyára elkerülte a Pető Intézet vezetésének az a kérése is, hogy a politikusok ne használják fel őket és a beteg gyermekeket kampánycélokra” – írta reagálásában a kormánypárt, hozzátéve: a Pető Intézet vezetése kifejezetten bizalmát fejezte ki a jelenlegi kabinet iránt, hiszen eddig is megkaptak minden támogatást, és biztosak lehetnek abban is, hogy a Fidesz-kormány ezután sem hagyja őket cserben."

A problémák 2003 óta fennállnak és csak növekedett

"Tönkremehet a Pető Intézet, a csőd hátterében a vesztes munkahelyi perek és a rendezetlen állami támogatás áll.

A központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyan aláírta a fennmaradáshoz szükséges 420 millió forintos támogatási szerződést, ám ez az összeg csak a tűzoltásra lehet elég, mindössze az éves működési költség kétharmadát fedezi.

Az anyagi gondok tíz éve kezdődtek: az akkori fenntartó által kezelt munkaügyi perek miatt felélték a biztonsági tartalékot, ezért baj esetén nincs mihez nyúlni. "Ráadásul csak az alap állami normatívára vagyunk jogosultak, holott sokkal nagyobb óraszámban működünk. A Pető Intézet gondjai hosszú távon csak akkor oldódhatnak meg, ha egyedi elbírálás alá esve kiigazítják az állami támogatást. De már az is kirántaná a kátyúból az intézményt, ha egy egyszeri injekciót kapnánk" - nyilatkozta a Blikknek Makk Ádám Balázs, az intézet kommunikációs vezetője, aki szerint nagyjából 200 millióval magasabb támogatásra lenne szükségük."
Tönkremehet a Pető Intézet, a csőd hátterében a vesztes munkahelyi perek és a rendezetlen állami támogatás áll.

A központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyan aláírta a fennmaradáshoz szükséges 420 millió forintos támogatási szerződést, ám ez az összeg csak a tűzoltásra lehet elég, mindössze az éves működési költség kétharmadát fedezi.

Az anyagi gondok tíz éve kezdődtek: az akkori fenntartó által kezelt munkaügyi perek miatt felélték a biztonsági tartalékot, ezért baj esetén nincs mihez nyúlni. "Ráadásul csak az alap állami normatívára vagyunk jogosultak, holott sokkal nagyobb óraszámban működünk. A Pető Intézet gondjai hosszú távon csak akkor oldódhatnak meg, ha egyedi elbírálás alá esve kiigazítják az állami támogatást. De már az is kirántaná a kátyúból az intézményt, ha egy egyszeri injekciót kapnánk" - nyilatkozta a Blikknek Makk Ádám Balázs, az intézet kommunikációs vezetője, aki szerint nagyjából 200 millióval magasabb támogatásra lenne szükségük.

Válaszok:
Berecskereki | 2013. szeptember 16. 21:30

A forrás linkje: http://alfahir.hu/420_millio_s..

Korábban megnéztem a beszámolóikat, s a külső támogatásokban, felaájnlásokban lényeges csökkenés van.

„Ne csak az igazat mond, a valót is.”
Akkor összegezzünk!

A mélyen Tisztelt Weisz Manfréd Huba médiamunkás úr is tisztában van vele, hogy szarral, az MSZP-SZDSZ kormány a trükkök százaival épített várat, amely 8 év kemény semmittevés után összeomlott. Miért? Ezért.

„Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk.
…..
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Nos T. médiamunkás ezt tessék beépíteni a tájékoztatásába, mert a probléma 2003 évtől fennáll és a helyzet folyamatosan romlott.

Előbb ismert meg teljes részletességgel a témát és utána utána mondjál véleményt, ítéletet.

Ugye te írtad?

" Ez egy igazi humanitárius botrány, ez a NER és a "család" igazi arca."

"Lófaszt mama!" mondá a nagy formátumú demokratikus politikus. Nem mindegy. Csak neked mindegy, meg azoknak akik el akarnák sikálni a múlt történéseit, hibáit. Előbb fel kell fedni, meg kell állapítani és meg kell szüntetni a hiányosságokat. Azután lehet a problémát orvosolni. Ez pedig folyamatban van és az Intézet nem fog megszűnni.

Talán tiszteletbe kellene tartani a Intézet vezetésének a kérését: „A hatalmi harcokkal elfoglalt baloldal” figyelmét bizonyára elkerülte a Pető Intézet vezetésének az a kérése is, hogy a politikusok ne használják fel őket és a beteg gyermekeket kampánycélokra”

A focipálya építésnek pedig ehhez semmi köze. Egyébként is már százezer helyre felhasználták a károgók. Máskülönben pedig miért nem lehetett megoldani 2003-2004-2005 években, amikor a kormányfő szerint forrásbőség volt az országban és mindenki bennünket irigyelt?

Ennyire buta vagy, vagy csak teteted magad?

Amiket felsorol az mindegyik az uniós keretből ment el, amit másra nem lehetett felhasználni. A támogatási intenzitás 80-90 %-kos volt. Menj el Gyurcsány Ferenchez, Bajnai Gordonhoz és kérdezd meg tőle, a 2007-es uniós költségvetésnél miért nem intézték el, hogy ezeket az uniós támogatásokat a gazdaság volumenfejlesztésére használhassák fel és ne infrastruktúrára.
Az oktatás finanszírozását pedig beszéld meg a kakaóbiztos számítógépessel, az egészségügyet pedig az ágytálas és páncéléjjelis szekrényessel.

Így van leírtad, csak éppen nem vetted figyelembe. A vizsgálat megtörtént, az eredményt összegezték. A 420 millió átutalásra került. Tudtommal további 100 millió feletti összegről született döntés. Az Intézet jelenleg működőképes. A kormány pedig ígéretet tett, hogy a vizsgálat következtetései és javaslata alapján az intézet működését a jövőben is meg fogja oldani.

Minden világos. Politikai marketing folyik a témában és a korábbi kormány hibás, gazdaságtalan ténykedéseinek az elsikálása.

Az a bolsi maszatolás amit Huba és te teszel. A tűzoltás és a vizsgálat is megtörtént. Az Intézet működik, csak egyeseknek csipi a szemét, hogy nem úgy ahogy ők szeretnék. A múltat el akarják sikálni, és politikai kampánycélokra használják fel az oktatási intézményt. Ez a szégyentelen és elítélendő magatartás és az amit te is teszel.

Semmilyen pazarlás nincs. Pazarlás a 2002-2010 között volt amikor az egész ország eladósodott. 2010 évben Magyarország összes külső adósságállománya meghalad a GDP értékben mért 180 %-ot. Akkor amikor ez idő alatt közel 10 ezer milliárd uniós támogatás volt, melynek össz. beruházási értéke 12-13 ezer milliárd forint nettó értéken. Ennek ÁFA tartalma 2,5 ezer milliárd amely befolyt a költségvetésbe.
8 ezer milliárd hitel került felvételre és a lakóssági tartós fogyasztási áru vásárlás 8 ezer milliárdot meghaladó volt, döntően hitelből. Ennek az ÁFA tartalma szintén 2 ezer milliárd. Add össze ezeket az összegeket és ad hozzá a 8 év adóbevételét. Hol vannak ezek a pénzek? Hova lettek felhasználva? Amennyiben ennek nagyobb részét a reálgazdaságban használják fel nem kerültünk volna ilyen helyzetbe. A nyolc év semmittevő, káros munkáját nem lehet 3 év alatt helyrehozni, főleg akkor, amikor világválság van.

Dumálsz össze vissza mindent, de az összefüggéseket nem ismered.
Te csak ne apropóz, olvass, informálódj és gondolkozz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés