Miért éppen Borsod? Ildikó nem érti...

2013. szeptember 4. 18:14

Balogh Gábor
Jobbegyenes
Kétségtelen tény, hogy arra a kényelmetlen kérdésre, hogy miért épp Borsodban ilyen kiemelkedő a fiatalkorú bűnözők száma, Pintér Sándor sem adott érdemi választ.

„Napi kínzó kérdés Lendvai Ildikótól: »Mi az oka annak, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kiemelkedően magas az elzárással sújtott fiatalkorú szabálysértők száma?« – kérdezi a veterán szocialista képviselő asszony a belügyminisztertől. Pintér Sándor pedig precízen válaszol is.

A Nemzet Anyósa még augusztus 16-án akadt ki azon, hogy a szabálysértési elzárással sújtott fiatalok elsöprő többségét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csukták le. 2013-ban a hűvösre tett 18 év alatti suttyók 77, 2012-ben 94 (!!!) százaléka borsodi volt. Ildikó nem érti, hogyan lehetséges ez az aránytalan eloszlás. (...)

Kétségtelen tény, hogy arra a kényelmetlen kérdésre, hogy miért épp Borsodban ilyen kiemelkedő a fiatalkorú bűnözők száma, Vivien Pintér Sándor sem adott érdemi választ. A helyzet az, hogy mi is tanácstalanul állunk e paranormális jelenség előtt. 

Segítsünk együtt Ildikónak, hogy megfejtse a rejtélyt, amely éjszakánként nem hagyja aludni! A helyes válasz beküldői között Tauber István: Cigányság és bűnözés című 1988-ban megjelent klasszikus munkáját, valamint egy Szabad Sajtó díjat sorsolunk ki, amelyet személyesen vehetnek át az egykori cenzor asszonytól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ildikó sok mindent nem ért..

Ilyet kerdezni!? Hat mar Lendvai is naci??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés