Orbán: A bérek emelésének korszakába léptünk

2013. szeptember 3. 9:52
Orbán szerint fontos, hogy minden általános iskolás ingyen juthasson a tankönyvekhez.

Törökbálinton tartott évnyitó beszédében a miniszterelnök elmondta: „ma már Magyarország képes arra, hogy fejlessze az iskoláit, az oktatási rendszerét”, és így egyre több helyen valósulhatnak meg „nagyszabású fejlesztések gyermekeink számára”. Orbán Viktor hangsúlyozta: 359 iskolában indítottak iskolafejlesztési programot. A miniszterelnök szerint olyan oktatási rendszert hoznak létre, amely „nem konzerválja az egyes társadalmi rétegek közti szakadékokat”.

Orbán szerint az is fontos, hogy minden általános iskolás ingyen juthasson a tankönyvekhez, ezért első lépésként ezt az első évfolyamosok és a rászorulók részére tették lehetővé. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy olyan oktatási rendszer létrehozása a cél, „ahol nemcsak tanulni, hanem tanítani is érdemes”. Mint mondta, ezért is alkották meg a pedagógusok előmeneteli rendszerét. Orbán szerint „Magyarország jobban teljesít”, és eljutottunk oda, hogy „beléphetünk a bérek és fizetések ésszerű, gazdaságilag megalapozott emelésének korszakába”. 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"olyan oktatási rendszert hoznak létre, amely „nem konzerválja az egyes társadalmi rétegek közti szakadékokat”."

Ez fáj a legjobban csávókáéknak.

Az volt a maszop-szadeszos trükk, hogy előbb lehúzták a lábunkról a cipőt, majd közölték: döntsön a verseny. A legaljasabb kirekesztő trükkökkel szegregálták a társadalmat. Alázták meg a gyermekeinket.

Elit alapítványi iskolákat tömtek tele javakkal a saját csemetéiknek, a köznép meg rombadöntött, szétvert közoktatást kapott.

Csak halkan jegyzem meg, hogy olasz hírügynökségi források szerint az orosz radar rendszer ma reggel 08.16-kor- olasz idő - két ballisztuks rakéta kilövését regisztrálta a Mediterráneumban, amelyek iránya a medence keleti vége. Azt nem tudni, hogy ki kőtte, s mi a konkrét célpont.

Abban a régióban azért melegebb a helyzet, nem is tudják sokan megbecsülni országunkat.

Vajon mennyire fájna a gazdaságnak, ha a 3 millió nyugdíjas mellett annak a 100.000 pedagógusnak is ingyenessé tennék a tömegközlekedést? Legalább nem vinné el a fizetésük tizedét csak az, hogy bejussanak a munkahelyükre. Vagy 100.000 szavazat nem oszt, nem szoroz jövőre?

A hülyeségnek nicsen felső határa ennél a kóbászos-brácsás tahónál.

max a közbéreseknek tudja emelni...szóval a versenyszférába még nem nagyon tud beleszólni...

most akkor maradtak a potlékok vagy sem..és mely szinttől emelkedik a fizu?

ne aggodj a mostani elit is odajáratja őket és az amcsi suliba

kihagyták a digitális szavakat a nat-ból...és az alternativ dolgokat, amivel a kis kölyköket lehet inspirálni, vagy engedik a digitális kütyüket a suliban, de akkor a gyerek 3 másodpercen belül okosabb lesz a tanárnál a net miatt, vagy tiltják...

ha engedik, akkor be lehet venni a digitális játékos tanitást is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés