Az EMMI elítéli a támadást, a rendőrség vizsgálódik

2013. július 7. 17:33
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megdöbbenéssel értesült arról, hogy Derdák Tibort, Orsós Jánost és társukat szombaton a Budapest Pride felvonulás után ismeretlenek bántalmaztak. A rendőrség azt vizsgálja, tényleg megütötték-e őket.

Az EMMI közleménye hangsúlyozza: minden olyan esetet mélységesen elítélnek, amikor egy demonstráció résztvevőit bántalmazzák, függetlenül attól, hogy a megmozdulással egyetértenek-e vagy sem. A közleményt azzal zárják, bíznak benne, hogy a rendőrség mindent megtesz a tettesek kézre kerítéséért.

A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) szombat délután azt közölte az MTI-vel, hogy három tagjukra támadt egy körülbelül 30 fős csoport a Nyugati pályaudvarnál a Budapest Pride felvonulást követően. A SZEMA közleménye szerint a szervezet három tagját 30 rasszista, egyenruhás neonáci megtámadta, akik »cigány buzik!« felkiáltással elkezdték verni a három férfit. Hozzátették, hogy a rendőrség ugyan gyorsan közbeavatkozott, de utána csak az áldozatok adatait vette fel, és a támadókat hagyta elmenni. A hírek szerint Orsós Jánost, a Dzsaj Bhím közösség vezetőjét, Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Iskola igazgatóját és egy harmadik társukat támadták meg. Derdák több helyen is azt mondta: a támadás után egyikük látleletet vetetett fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délután kiadott közleménye szerint a BRFK adatgyűjtést folytat annak megállapítására, hogy szombat délután hat órát követően elkövettek-e közösség elleni erőszakot három, a Budapest Pride felvonulásról távozó férfi ellen. A szövegben azt írják: a három férfi egybehangzóan azt közölte a Szent István körúton a rendezvény biztosításában résztvevő rendőrökkel, hogy támadóik nincsenek a helyszínen, róluk személyleírást adni nem tudnak, orvosi ellátásra nem tartanak igényt.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akkor meg mi a faszt hisztiztek?"

Na vajon??

Az EMMI-nek nincs kifogása. hogy cigányok és mások magyarokat ölnek, felháborodás nélkül tudomásul veszi, már fel se tűnik, ha magyarok ellen történik támadás, ám, ha buzit, cigányt vagy zsidót bántanak, óriási a felháborodás.

A rendőrség azt vizsgálja, tényleg megütötték-e őket.

Igény az lenne rá.
Nagyon.

Nem lepne meg, ha már a múlt héten, elővételben megvették volna a vonatjegyet Strasszburgba.

Provokátor témában jó az óvatosság mert nem tudni "ki fizeti a révészt".

Fogadjunk, hogy ez volt az első alkalom az életedben, amikor 2006-ot és a rendőröket ilyen kontextusban említetted :-)
(persze most is csak 'ha ez, akkor az miért nem?' stílusban, dehát tőled ennél többet nem is remélnék)

Ó, persze, mondod ezt most.
Pont el is hinném, ha nem ismerném az itteni pályafutásod, ahogy te mondanád, a 'fajtád'.

Lorpo már leírta, amit érdemes, veled együtt.
Megjegyzem, ha az érdekelne, hogy mi történt, akkor nem tartanád kapásból hiteltelennek a szívednek kedves oldallal szembenálló fél véleményét, hanem mondjuk olyan bizonyítékot várnál, ami alátámasztja az állítást, videót, kórházi látleletet rögtön a történtek után. Így csak ismét bepillantást kaptunk előítéleteid végtelen tárházába - egyszóval nem tudtunk meg semmi újat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés