LMP: Áder döntése jó lehetőség

2013. július 3. 15:04
Az LMP üdvözli, hogy a köztársasági elnök visszaküldte a parlamentnek a takarékszövetkezetek „államosításáról szóló” törvényt. A párt úgy véli, ez lehetőséget ad arra, hogy a takarékszövetkezetek önkéntes integrációja normális mederben folyjon le.

Vágó Gábor szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem ördögtől való a takarékszövetkezetek integrációja, hiszen abban az érintettek is partnerként szeretnének részt venni. Az viszont, hogy ezt utolsó pillanatos jogalkotással és az egyéni érdek előrehozatalával történik, azt mutatja, hogy kilóg a lóláb – mondta a független képviselő, aki szerint a kormányzat úgy rendezi át a pénzügyi piacot, hogy a „Fidesz-klientúrához erősen kapcsolódó pénzemberek és oligarchák maradnak, mindenki másnak mennie kell”. Ha a kormányoldal nem szavazza meg újra gyorsított tempóban a törvényt, akkor van esély visszatérni a normális útra – értékelte az LMP politikusa.

    Áder János köztársasági elnök szerdán megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényt, amelyet múlt kedden terjesztettek be és két nappal később fogadtak el a képviselők. A törvény - amelyben foglaltakkal az államfő több ponton sem ért egyet - pénteken kerülhet napirendre az Országgyűlésben ismét.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tévedés, hogy önkénteles alapon a takarékszövetkezetek integrációja megtörténne. Ha 23 év alatt nem történt meg, a tagság pedig fogyott, akkor mi az ami alátámasztja azt az érvet, hogy most sietve megtörténne jogi kényszer nélkül. Nem történne meg, meg a takarékszövetkezetek integrációja, mert a szűkkörű vezetésnek nem érdeke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés