Szomorú vagyok, nem magyar

2013. június 29. 22:12

Pap Szilárd István
Nethuszár
Hogyan lehetnek valakik annyira korlátoltak, hogy a megsérteni vágyott illetőt ki is röhögik, hogy: vazze, idióta, nem sértődött meg attól, hogy nem-magyarnak neveztük?

(Szombat esti posztmodern jeremiád)

Nézem ezeket a viszketeg, ebül jött fontosságérzetüktől dagadó keblű ifjakat, s azon gondolkodom, hogy mióta lett szitokszó más nemzetiségűnek lenni? Miért kéne megsértődöm, amiért valaki azt mondja, “te francia vagy”, esetleg “te japán vagy”? Hogyan tud úgy kinőni valaki az Isten markából, hogy azt higgye, ha rámondja embertársára, hogy ő nem magyar, hanem mondjuk hottentotta, masiniszta, lepkegyűjtő vagy épp turista, akkor azzal megsérti az illetőt. Hogyan lehet valaki annyira korlátolt, hogy ha a megsérteni vágyott illető nem sértődik meg, akkor lenézően ki is röhögjük, hogy: vazze, idióta, nem sértődött meg attól, hogy nem-magyarnak neveztük. Még egyszer: mióta szégyen nem magyarnak lenni?? Jaj annak a népnek, melynek ilyen ifjai vannak!

Jaj annak a nemzetnek, amelynek mércéivel ilyen gyerekek játszadoznak!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én meg egy végtelenül szomorú magyar vagyok.

Én meg egy végtelenül szomorú magyar vagyok.

Nem aratott osztatlan sikert Erdélyben a bülbülszavú? Ott sem ismerik el trónfosztónak, legfeljebb tollfosztónak.

Ja és a magyarban nincs olyan , hogy "ebül jött","ebül szerzett" van. Abban vagytok nagyok, ti internacionálét danászó világproletárjai. :D

"Miért kéne megsértődöm, amiért valaki azt mondja, “te francia vagy”, esetleg “te japán vagy”? Hogyan tud úgy kinőni valaki az Isten markából, hogy azt higgye, ha rámondja embertársára, hogy ő nem magyar, hanem mondjuk hottentotta, masiniszta, lepkegyűjtő vagy épp turista, akkor azzal megsérti az illetőt."

Téved, vagy csúsztat, mert csak a "zsidózás" a tabu.

Félázsiai magyarnak lehet gyalázni bárkit.

:-)
Te írtad?

„mióta szégyen nem magyarnak lenni??”

Talán válaszolnak a kérdésre Széchenyi által megfogalmazott gondolatok:

„A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán, ki, mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipátiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. - S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt, nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilizációi szimpátiát s hódító közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn.”

Igen. Jaj annak a nemzet, amelynek ifjai ezt nem látják, nem hallják meg!

Válaszok:
Berecskereki | 2013. június 30. 10:12

Idézhetjük Wass Albert gondolatait is; "Fél világot is bejárhatod, más ember földjén testvértelen leszel, s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, ha nemzetedről megfeletkezel."

Konklúzióként az íráshoz pedig
Kölcsey Ferenc gondolatai: „Mert oly ember is, ki a maga életkörét híven betöltvén, jámborsága és szorgalma által tiszteletet érdemel, nevetséges leend, mihelyt azon pályára lép, mire természet őtet nem szánta. Kinek a közönségesen, a mindennapin felülemelkedni erő nem jutott: az kitetsző helyre ne álljon...

Hazát és emberiséget csak jelesek boldogíthatnak; s e czélra munkálás kötelessége alól nem vétetik ki más, mint a természettől tehetség nélkül hagyott szerencsétlen.”

„Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge öltözködjön már fel.”

Nos Kedves „NEM TETSZIK” Fórumtársak, elég bő az ing amit felvettek?

Üdvözlöm, kedves Sándor!
Szép napot!

A felfogásod zsákutca, mint ahogy Hozso fórumtársé is.

Amennyiben fellapozod Magyarország történetének lapjait tapasztalod, hogy mennyi nem magyar származású, a nyelvet tört magyarsággal beszélő személy volt, mégis magyarnak vallotta magát és a vagyonát, életét áldozta a magyar nemzetért.

Nem véletlen mondta Széchenyi; A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes .....

Ezért csak csínján a megfogalmazással és általánosítással.

"aki engem leköp,azt én is leköpöm" Meddig? Amíg nyálad van? Netán addig, amíg egymást megölitek? Szerinted a gyűlöletre gyűlölettel válaszolni, kioltja a gyűlöletet?

Ezzel a 23 millióval azért jó lesz vigyázni, mert Bajnai háztűznézői szerepe ugyancsak kezd gyanús lenni. Majd még megérhetjük, hogy megjelenik a román lovascsapatok élén. ;-)

Talált!

Tényleg az, ezért át kelllépni rajta mint a járdán hagyott kutyagumin.

Érdekes, hogy ennek a ferde ízlésű cikkírónak még senki sem magyarázta meg, hogy miről is volt szó.
Mert az a helyzet, hogy odament ez a Bajnai, úgy, mint egy magyarországi miniszterelnöki jelöltségre ácsingózó és ezek az erdélyiek a képébe vágták, hogy hát te mit akarsz, te nem is vagy magyar!
Ez történt és nem kell itt egyebekről filozofálni.
Hogy pedig ez a pislogó, idegenszívű nem sértődött meg, az nem mutat mást, mint hogy tényleg a lelke mélyén nem magyar. Ha az lenne, szégyenében egy ilyen fogadtatás hatására el kellett volna süllyednie.

Van azért a magyar, nem-magyar mellett egy harmadik kategória: a gyászmagyar.

Mit háborogtok? Ti voltatok azok akik kiírták magukat a nemzetből és nem is akartok idetartozni.

Ez a műfelháborodás nem szól nálatok semmiről. Csak az fáj, hogy nekünk összetartó erő a nemzethez tartozás. Mert az internacionálé már ciki, Gordonka nem szívesen danolássza.

Mi veletek- akik 2004. december 5-én nemet mondtatok a nemzetre- nem tartozunk össze.

nem minden erdélyi széékely...nem minden erdélyi magyar összetartó, nem minden honi magyar ...lehet folytatni,..

de vhol az lenne a normális, hogy előbb a honi magyaroknak adjunk állást, ha máér innen nézzük, aztán a külhoniaknak...azaz tartsuk el előbb magunkat, aztán a többieket...

a másik megközeleités, szabad ember és tőke áramlás van, azé a munka aki ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés