Bilderberg-csoport: a paranoiaipar aranybányája

2013. június 25. 11:30

Papp László Tamás
Átlátszó
Az összeesküvés-elméletek természetéből következik, hogy a paranoiát a legnagyobb nyíltság sem gyógyítja.

„A közpénzből működő pártok választmányának és frakciójának belső tanácskozásain elhangzottakat se hozzák az érintettek önszántukból a nagyközönség elé. Amellett az a kormánypárti holdudvar, amelyik most annyira háborog a titkosságon, nemigen kifogásolta, hogy mind az első, mind pedig a második Orbán-kormány megszüntette, hogy a kormányülések egészéről kötelezően archivált hangfelvétel készüljön. Egyébként az összeesküvés-elméletek természetéből következik, hogy a paranoiát a legnagyobb nyíltság sem gyógyítja. A Külkapcsolati Tanács (Council on Foreign Relations – CFR) minden éves jelentése fenn van hosszú évekre visszamenőleg a honlapján, ott szerepel a teljes tagnévsor is, hozzáférhető a vezetőség összetétele, valamint a tanács folyóirata, a Foreign Affairs. Ennek dacára a CFR-t világuralomra törő sötét társaságnak nevezik ugyanazok, akik a Bilderberget a publicitás hiánya miatt tartják annak.

Ezúttal a Magyar Nemzet olyannyira próbált valamit találni Bilderberg-vonalon Reding (és közvetve Bajnai) ellen, hogy még azt a (semmiféle »titkot« fel nem fedő, sőt a szervezet bűnös jellegét cáfoló) Paul Lendvait is beidézte, – nem is egyszer – akiből elfogult filmje miatt a hatalompárti köztévé csinált hülyét. Ha lehet, még cikibb a Heti Válasz Bilderberg-tényfeltárása. Ők Daniel Estulinra, az általuk oknyomozónak nevezett szerzőre támaszkodnak »aki 15 évet szánt a csoport felderítésére«, s aki szerint itt egy összeesküvő világkartell kényszeríti magánérdekeit a szuverén államokra. Ebből vonja le következtetését a lap, miszerint: »Hogy mindennek van-e valóságalapja, nem tudhatjuk biztosan. Tovább nehezíti a tisztánlátást, hogy az évek során több olyan nyilatkozat is született, amelyek a világkartell-teóriát látszanak alátámasztani. Elég csak David Rockefellerre utalnunk, aki egyébként is az összeesküvés-elméletek gyártóinak kedvenc alanya, hiszen a zsidó származású bankár tagja mindhárom fenti szervezetnek.« A Bilderberg és a CFR mellett a Trilaterális Bizottságra céloz a lap, amelynek működése ugyanúgy nyilvános, mint a CFR-é.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval paranoiaiparról van szó.

Hisz ez az ipar rengeteg embernek nyújt megélhetőségi lehetőséget. Az állami paranoiaiparra gondolok. Ebben az iparban rengeteg embert alkalmaznak jó pénzért az állami szervek. Annyira paranoiásak, hogy még razziákat is szerveznek, főleg vállalkozók ellen. Itt elsősorban az adó-vám-munkaügyi hivatalokra gondolok. Nem tudom, miért baj az, ha egy kissé emberek is paranoiások a hatalommal szemben, miközben a hatalom az emberekkel szemben a paranoia csúcsait döngeti és erre a célra az ellenőrök hadait alkalmazza

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés