Megkezdődött az árvízi helyreállítás

2013. június 13. 18:41
A Batthyány téren, a Bem rakparton, a Margitszigeten, a Váci úton, a III. kerületi Római-parton, továbbá az Erzsébet híd és a Lánchíd pesti hídfőjénél is megkezdődtek az árvíz utáni kármentesítési és helyreállítási munkálatok.

Megkezdődtek Budapesten az árvíz miatt szükséges kármentesítési és helyreállítási munkák több helyszínen: a Batthyány téren, a Bem rakparton, a Margitszigeten, a Váci úton, a III. kerületi Római-parton, továbbá az Erzsébet híd és a Lánchíd pesti hídfőjénél - közölte a fővárosi védelmi bizottság csütörtökön az MTI-vel.

A Margitszigeten a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a fővédmű homokzsákjainak elbontásán. A helyreállítási munkákban részt vevő szakembereken kívül más továbbra sem léphet be a szigetre, mert ott sok munkagép dolgozik. Emellett a park belső területeinek megközelítése fokozott balesetveszéllyel jár, elsősorban a fellazult gyökérzetű fák, valamint a pangó vizek okozta talajsüllyedés miatt.

A védelmi bizottság hozzátette, a helyi önkormányzatokkal közösen intézkedett arról, hogy az ártérről kitelepített lakosok minél hamarabb visszakötözhessenek otthonukba. Ennek első lépése az utak megtisztítása. Kérték a lakókat, hogy önerejükből kezdjék meg a kármentesítést, ehhez a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaitól szakértői és technikai segítséget kaphatnak - áll a közleményben.
 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés