Török tüntetések: Erdogan terroristákról beszél

2013. június 6. 20:31
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök szerint „terrorista csoportok” manipulálták az eredetileg környezetvédelmi célokat szolgáló tüntetéseket.

A törökországi tüntetések az Isztambul központjában lévő Gezi park átépítése ellen kezdődtek, később azonban kormányellenes tiltakozó megmozdulásokba csaptak át. A tüntetők az Erdogan-kormány tekintélyelvű tendenciái ellen tiltakoznak elsősorban.

„Ha valaki azt mondja, hogy gyűlést fog tartani, majd rombol és gyújtogat, ezt nem engedhetjük” – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan tunéziai hivatali kollégájánál tett látogatásán a törökországi eseményekkel kapcsolatban. Erdogan azt állította, hogy „terrorista csoportok” manipulálták az eredetileg környezetvédelmi célokat szolgáló tüntetéseket, és hét külföldi állampolgárt tartanak számon a letartóztatottak között.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erdogan ma érkezett haza a Maghreb övezetben tett látogatását követően. Azért kicsit nevetséges, hogy itthon liberális rádió műsorban a tüntetés valós kiváltó okaként a kivágott fák ügyét ragozták. Külföldön, így például olaszországban a sajtó kezdettől fogva a politikai jellegre irányította rá a figyelmet, hangsúlyozva az Erdogan elleni támadásokat.

A felkelést használták kezdettől fogva, s nem kezdtek holmi zöld ügyi badarságot kitalálni. Való igaz, a gezi Parkban kezdődött, a fákkal, valamivel ugyanis kezdeni kellett. De már minden előre fel volt hangolva, a török llenzék és a nemzetközi média, a lázadásban leginkább érdekelt amerikai és izraeli kormány is.

Milyen véletlen, hogy a letartóztatott 11 külföldi mind diák volt, köztük 4 Erasmus ösztöndíjas. Ugye ismerjük jól az ösztöndíjak hátterét is. Tehát 4 amerikai, 2 angol, 2 iráni, 1 indiai, 1 francia és 1 görög diákról van szó, akik lázadásra hergelték az embereket. Kinek a pénzén lehet ilyen csúnya dolgot csinálni, na kinek? Az előző példák még "tegnapiak", Szíria, Egyiptom, Líbia, de még közeli az ukrán "demokratizálás" is.

Az olasz média azt is bemutatja, hogy a két baloldali szakszervezet, a Kesk és a Disk is csatlakozott a megmozdulásokhoz, amelynek legjelentősebb helyi szervezője a kemalista ellenzék. Egyébként már egy rendőr áldozata is van a tüntetéseknek.

Erdogan a rákhoz hasonlította a twittert, ami főleg a fiatalok hangulatára hatott negatívan. Az olasz média jóval tárgyilagosabb és pontosabb, mint a magyar megfelelője.

A nyilvánvaló cél a konzervatív Erdogan elmozdítása, az abszolút USA és Izrael barát kemalista erők és hadsereg hatalomra ültetése. Erdogan nyitott az arab világ és az oroszok felé, lépéseket tett a pániszlám szövetség életre keltésére, s ezeknél nem létezik nagyobb fenyegetés az USA és Izrael számára. A többi magyarázat meg mind mese hababbal.

Erdogannak igaza van, külföldi zsoldban álló terroristák kísérlik meg az elmozdítását célzó káosz fenntartását.

Evet! Teljesen egyetértek a leírtakkal.

Zenéljünk egy kicsit lazítás képen.

A mostani Törökország ebben a dalban benne van, múlt és a jelenkor nagyszerű keveredése

Mehter Marşı / metal version /


http://www.youtube.com/watch?v..

Török metal, kedvencem és a törökök egyik büszkesége:

Mezarkabul - 1000 In The Eastland


http://www.youtube.com/watch?v..

eltévedtél...terrorista központ van szir határon...jó ember ez az Erdogan, csak nem

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés