Gaudi-Nagy: Trianon nemzetgyilkossági kísérletnek tekinthető

2013. június 3. 8:19
A Jobbik országgyűlési képviselője szerint elkerülhetetlen a trianoni békediktátum felülvizsgálata. „Ne higgye senki, hogy így maradhat, és hogy ebbe a magyarok bele fognak nyugodni” – fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulásán.

Elkerülhetetlen a trianoni békediktátum felülvizsgálata, tarthatatlan a 93 évvel ezelőtt meghozott döntés változatlan maradjon – jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás, A Jobbik országgyűlési képviselője az 56-osok terén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által szervezett Trianon felvonuláson. A Regnum Marianum-kereszt előtt a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a versailles-i kastélyban aláíratott diktátum nemzetgyilkossági kísérletnek tekinthető, amely során lábbal tiporták a magyar nép önrendelkezési jogát. „Ne higgye senki, hogy így maradhat, és hogy ebbe a magyarok bele fognak nyugodni” – fogalmazott.

Kijelentette: a magyar kormánynak elkerülhetetlen felelőssége hogy védhatalalomként lépjen fel az elszakított területek érdekében, támadásba kell lendülni nemzetközi szinten, számon kell kérni a szomszédos államokon a nemzetközi jog és az emberi jogok által előírtak teljesítését. A területi autonómia egy elégséges minimum lehet csak, az nem egy eltúlzott követelés – tette hozzá. Közölte, hogy az önrendelkezdési jog a kárpát-medencei magyarokat is megilleti, hiszen azt lényegében már minden közép-kelet-európai nép kiharcolta, elérte. Felhívta a figyelmet, hogy történelmi bűn volt a 2005-ös román uniós-csatlakozásnál elmulasztani a magyar vétót, és ezt a hibát nem szabad elkövetni Szerbia csatlakozása kapcsán: addig kell blokkolni Szerbia uniós tagságát, míg a délvidéki magyarok jogos igényeit nem teljesítik.

Erdély kapcsán a képviselő követelte, hogy a román miniszterelnök haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Székely Nemzeti Tanáccsal a székely területi autonómia megteremtése érdekében. Ugyancsak követelte a mai napig vissza nem adott, elkobzott egyházi javak haladéktalan visszaadását, valamint a román közigazgatási határok önkényes megváltoztatása ellen is szót emelt. Mint mondta, június 4-én nem ünnepelni kell, hanem emlékezni, emlékeztetni és jogokat követelni.

Az 56-osok terén összegyűlt több száz fős tömeg előtt többek között felszólalt Toroczkai László, a HVIM vezetője, és Zagyva György Gyula, a szervezet alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője. A tömeg egy „Justice For Hungary!” feliratú transzparens és egy veterán teherautó mögött először a szerb, a román, majd a szlovák nagykövetség elé vonult. A tömegben több jobbikos, árpádsávos és magyar zászló is volt. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget.

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg, mire várnak, már ideje volna kivizsgálni azt a rengeteg disznóságot, amit l920 óta elkövettek ellenünk, és abba se akarják hagyni.

Ki irányított az országot amikor aláírták a Trianoni szerződést?
Kik voltak azok, akik magyar részről aláírták?

volt rá lehetőség, de nem éltünk vele...mert nem "szabad"

az autonómia egy részélt a kettősállampolgárság felülirta...koszóvó azért kapta meg, mert teljes mértékben elhatárolódott az ilyen kezdeményezésektől...

autonómia most is van délvidéken, ahol többes autonómia van, de lófasz se foglalkozik vele...elsődleges prioritás Erdély...

„Ne higgye senki, hogy így maradhat, és hogy ebbe a magyarok bele fognak nyugodni”

Epévé változzék a víz, mit lenyelek,
ha téged elfelejtelek!
Nyelvemen izzó vasszeget
üssenek át,
mikor nem téged emleget!
Húnyjon ki két szemem világa,
mikor nem rád tekint,
népem, te szent, te kárhozott, te drága!

van egy vajdasági autonómia, és van egy magyar kulturális autonómia most...

már aláirtuk tudtommal, vagy tévedek?

mond a mgeoldást

Egyetértek azzal, hogy jelenleg nem ez a kérdés, hanem az, hogy a jelenlegiből képesek vagyunk e khozni vmi használhatót.

valaki magyarázza már el, jelen helyzetben ki hoyg akarja megoldani a trianoni problémát?

az hogy foglalkozzanak velük idehaza, ne álljon meg a dolog Erdélynél és jó esetben Felvidéknél...nem tudják észrevetetni magukat..vannak olyan hangok, hogy egy álmot kergetnek idehaza Erdélyi autonomiával, de náluk már meg van és nem segitenek megtartani itthonról...

és igen egyre hangosabban kérnek seitsget, de nem halljuk meg, mert a fokusz erdélyen van

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés