Szili Katalin: Méltatlan, nívótlan és célzatos eljárás a cikk közlése

2013. május 23. 14:10
Az összes, a Heti Válaszban róla megjelent állítást valótlan és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja Szili Katalin korábbi házelnök. Közölte: nincs köze Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásához.

Az egykori szocialista politikus, aki jelenleg a Szociális Unió elnöke és független parlamenti képviselő, az MTI-nek csütörtökön küldött közleményben azt írta: az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeivel foglalkozó összes vizsgálat és dokumentum nyilvánosságra hozatalát korábban több alkalommal, hivatalosan kezdeményezte. Megerősítette a hetilapnak adott nyilatkozatát, amely szerint Rózsa-Flores Eduardóval sosem találkozott, nevét csak híradásokból ismeri.

Szili Katalin megjegyezte: miután előzetesen beszélt a Heti Válasz újságírójával, a cikk közlését a szerkesztőséghez méltatlan, nívótlan és célzatos eljárásnak tartja. „Olyan ügyekben kényszerít védekezésre, amelyekhez közöm nem volt és nincs” – írta közleményében.

Hozzátette: azt gondolta, a politikai légkör és a jogszabályok gátat vetnek annak, hogy tények nélküli, rosszindulatú állításoknak teret adó, ráadásul a társadalom előtt lejáratódott, hiteltelen, őt is mindig alaptalanul vádoló emberektől származó sajtóhírek miatt a megrágalmazottaknak kelljen védekezniük és igazukat bizonyítaniuk.

„Őszintén féltem (...) társadalmunkat, hogy ha ezek a folyamatok (...) folytatódnak – és a nyilvánosság fórumai ezt még gerjesztik is –, akkor ezek a politika egészébe vetett, eddig is alaposan megrendült bizalmat csak tovább csökkentik, miközben számos, más, valamennyiünk számára fontos ügyben az igazság feltárása sorra csorbát szenved” – írta közleményében a volt házelnök, aki 2010 októberében távozott a szocialista pártból, és lett a Szociális Unió elnöke.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés