Kolláth: Sztálinista a kormány alkotmányos felfogása

2013. március 7. 10:29
Az alkotmányjogász szerint a „parlament minden, Alkotmánybíróság semmi és a nép is semmi” felfogás sztálinista, bolsevista.

Kolláth György alkotmányjogász szerint azért nem kerülhetett sor érdemi kritika megfogalmazására a tervezett alkotmánymódosításokkal kapcsolatban, mert az Ab-vizsgálatok menetében előszőr a formai kritériumokat nézik meg. Ha itt elbukik egy törvény, akkor tartalmi kritikát már nem fogalmaznak meg. „Annyira rossz volt az anyag, hogy érdemi megvizsgálásra alkalmatlan és méltatlan volt”, fogalmazott.

Bóvliországnak bóvlialaptörvénye van, mondta Kolláth. A minőségi különbséget  szemléltetve felmutatott egy, az uniós alkotmányokból összeállított könyvet, ezt követően a magyar alaptörvény kiadását, majd kijelentette: „Makó, Jeruzsálem”.

Szerinte 1949 szellemét idézi, hogy az Országgyűlés gyakorol minden hatalmat az Ab jogköreinek megnyirbálása óta; a „parlament minden, Alkotmánybíróság semmi és a nép is semmi” felfogása sztálinista, bolsevista.

Európa nem hülye, most kezd kicsit felébredni”, és rájött arra, hogy az Orbán-kormány csak formai, huszadrangú ügyekben enged az uniós normák alapján fellépő szerveknek, míg fontos kérdésekben kitart a normáktól eltérő magatartás mellett, mondta Kolláth.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No a két Lina egymásra talált.

Egy? Kettő, mert párosba szép az élet. ;-)

Egy? Kettő, mert párosba szép az élet. ;-)

Alkotmány? Mindenek előtt azt a bizonyos tíz pontból álló alaptörvényt kellene betartani és betartatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés