Érpataki polgármester: Rettegjenek a destruktívak!

2013. február 28. 10:17
Kritikusai szerint kiskirályként tevékenykedik a településen Orosz Mihály Zoltán.

Kritikusai szerint kiskirályként tevékenykedik Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, aki nemrégiben katonai egyenruhában „tett helyre” egy újságírót és TASZ-aktivistát, mivel szerinte azok becsületsértést követtek el ellene. Az egykori matematika-fizika szakos tanár egyben lovagrendet is alapított, melynek elvei nagy szerephez jutnak a falu életében. Az érpataki iskolában minden a trianoni békére emlékeztet: Nagy-Magyarországot ábrázoló térképek és árpádsávos zászlók előtt a magyar hiszekegyet szavalják a kisiskolások, ha éppen nem a székely himnuszt éneklik.

A polgármester nyílt napját is az állami iskolában tartotta meg. Elmondása szerint a polgármesteri hivatalt éppen felújítják, az iskola pedig felajánlotta egyik termét, így az önkormányzati Árpád terem ideiglenesen oda került át.

Orosz szerint a destruktív emberekkel szemben a tolerancia helyett az intoleranciának van létjogosultsága, és fel kell lépni ellenük. A közösség számára kártékony embereknek nem kell félni, „azoknak rettegni kell” – mondta a polgármester.

Tódor János újságíró, illetve Szőllősi Gábor TASZ-aktivista viszont úgy véli, a polgármester Döbrögiként viselkedik, közrendészeti feladatokat is magára vállalt, emellett tizennégytől hatvannyolc éves korig perel falubelieket.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy vélemény a polgármesterről (Origo): "Tisztán tartatja az utcákat, takaríttatja az elhagyott romos házakat, a kisebbséget is rákényszeríti a munkára".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés