Így foglaltak házat a Város Mindenkié aktivistái

2013. január 19. 16:16
A Város Mindenkié aktivistái és őket támogató fiatalok elfoglaltak egy évek óta üresen álló házat az Erzsébetvárosban, lakhatást, jogállamot és demokráciát követelve. Azt szeretnék, ha az önkormányzatok nem herdálnák el a rájuk bízott ingatlan vagyont, derül ki a Kettős Mérce blog videójából.

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Termeszetesen, mindig egyszerubb maset felvenni, mint a sajatert megdolgozni.

egy részről igazad van, más részről, van egy csomó ilyen ingatlan, ami pukkan le, mert nem lehet hozzá nyúlni, pl andrássyn is van egy kettő...tulaj kiléte ismeretlen és a villák mennek tönkre...

egyik se állapot

Jó reggelt!
Szerintem néhány évvel ezelőtt még a németek közül is kevesen gondolták volna, hogy mára eljut majd a világ oda, hogy Németországban a törökök védik meg a német polgártársaikat a cigányok sáskajárásától. Pedig Ruhr–vidékén manapság ez a helyzet.
Az elmúlt hónapokban Duisburgot ellepték a cigányok, és mára már több tízezren telepedtek le a városban. A hatás természetesen nem maradt el. A helyiek, akik eddig lényegében csak a híradásokban láttak cigányt - akkor is csak olyan Kelet-Európában forgatott beszámolókat, ahol a jogvédők védelmezték a szerintük kiszolgáltatott embereket a többségi társadalom oktalan előítéletével szemben - most kezdenek ráébredni arra, hogy a hírek és a mindennapok valósága nem igazán akar találkozni egymással.
A duisburgiak hirtelen rádöbbentek arra, hogy a városukban megnőtt a lopások, a betörések, az erőszakos bűncselekmények száma és egész jól felfutott a prostituált és a drog kínálat is. Megjelent az erőszakos koldulás, a pofátlan kéregetés, az iskolai erőszak, miközben a cigányok által ellepett környékek elkezdtek rohamos ütemben lepusztulni egyre nagyobb teret adva a szemétnek, a mocsoknak és az igénytelenségnek. Az egyik Duisburg–Rheinhausenben álló nyolcemeletes épületet ma már csak a „rémület házaként”emlegetik a helyiek. Az ingatlan 46 lakásában több mint 140 cigány lakik, akik közül sokan a szabadban végzik el szükségletüket…
Aztán hogy teltek a hetek, hogy, hogy nem, hirtelen felütötte a fejét Duisburgban is a rasszizmus. A helyiek néhány hónap alatt megelégelték azt, amitől mi itt Kelet-Európában már évtizedek óta szenvedünk. A város polgárai aláírásgyűjtésbe kezdtek a cigányok bevándorlásának megakadályozásáért és a már ott lévők hazatoloncolásáért mondván, „a romák képtelenek betartani a társas együttélés szabályait”. A végére többen még feljebb léptek a rasszizmus képzeletbeli létráján és kimondták a tiltott mondatot, azt, ami miatt a német jogvédők minden második hónapban élesen elítélik valamelyik kelet-európai országot: „A cigányok élősködnek a többségi társadalmon.”

Azonban a történet itt még nem ért véget, mert amíg a németek csak szóban és írásban fejezték ki a felháborodásukat, addig az ott élő törökök ennél egy kicsit tovább mentek. Az általuk működtetett üzletekből és éttermekből egész egyszerűen kitiltották a cigányokat. Nem hogy nem szolgálják ki őket, de még be sem tehetik a lábukat az ajtókon. Legutóbb pedig már az is előfordult, hogy török fiatalok fizikai ráhatással, konkrétan pofán veréssel térítettek jobb belátásra néhány kötözködő cigányt. A tettüket többen végignézték, majd a végén elismerő taps fogadta az akciót.

Jó reggelt, Németország! – üzenhetnénk innen keleti végekről. Örülünk, hogy végre az ottani átlagpolgárok is szembesültek a valósággal. Örülünk, hogy kicsit megtapasztaltátok, hogy akiket adóitokból bőségesen eltartatok, azok egy szép estén simán rátok rúgják az ajtót, simán ellopnak mindeneteket, és pillanatok alatt egy mocsoktengerré változtatják azt a várost, amit eddig felépítettek magatoknak.

Olaszország és Franciaország után, most már talán Németországban is kezd az átlagember számára is egyre inkább világossá válni, hogy a liberált jogvédők által hangoztatott álszent érvek és javaslatok nem a probléma megoldását jelentik, hanem a meglévő gondok egyre durvább elmélyítését. Talán kezd egyre inkább ott is mindenki számára egyértelmű lenni, hogy a Kelet-Európában tapasztalható általános cigányellenes hangulat nem előítéletesség, hanem hosszú évtizedes tapasztalat, hogy a kérdés megoldására egészen más utakat kell keresni, mert amin most halad a písziEurópa, az egész egyszerűen nem vezet sehová sem.
Hál istennek a nyugat is belekóstol az együttélés gyönyöreibe.

"A házfoglalók rendészeti eszközök és tömegszállók helyett kiterjedt szociális bérlakásrendszert és a lakhatáshoz való jog törvénybe foglalását és érvényesítését követelték Orbán Viktor miniszterelnöktől és Tarlós István főpolgármestertől. A hajléktalan aktivistákat közel két tucat fiatal élőlánccal védte a kilakoltatástól."

Miért nem követelték ezt Medgyessytől Gyurcsánytól????
Hiszen az első Orbán kormány lakáspolitikája ez volt:
Akinek van önereje azt támogatták áallamilag támogatott hitellel, szocpollal.
Kik is éltek ezzel vissza?
Akiknek nem volt önerejük, azt bérlakás programmal juthattak lakhatáshoz.
Persze, lakbrért. Ingyen lakhatást nem engedheti meg az ország.
Ezeket szüntette meg a Medgyessy Gyurcsány kormány.
Megszünt a bérlakás program.
Olyan indokkal, hogy azok is juthassanak lakástulajdonhoz akiknek nem áll rendelkezésre önerő.
Bevezették tehát a fészekrakó programot aminek ismerjük az eredményét.
Miskolc Avas lakótelep.
Devizahitel károsultak.
Akkor ezek a jogvédők nem forradalmárok voltak hanem résztvevők.
Ezért nagy gáz amit most művelnek!!!!!!!

Sz@rd le az egészet!
Ez a tricnicc csak egy pitiáner gyáva szociálfóbiás gyalázkodó. Csak itt névtelenül nick név mögé bújva meri ezt tenni.
Akik itt gyalázkodnak azoknak a valós életben nyirkos a tenyerük és megszólalni sem mernek.
Aki nem vitapartnek, aki személyeskedik, aki gyalázkodik, aki nem tiszteli a más véleményt, az 90 %-ban ilyen karakter.

már vagy 20 éve tervezik...de nem ócsára ugye D?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés