Miskolc zsidói az erdélyiek, Miskolc Jobbikja az MSZP

2013. január 18. 10:42

Szily László
Cink
Még a fradista és újpesti fociultrák sem hurcolnának meg valakit önmagában azért, hogy tud románul.

„Földesi Norbert egész konkrétan ilyen kérdéseket tett föl Kriza polgármesternek egy nyílt levélben:

Igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet? Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója Székelyudvarhelyen született? Igaz-e, hogy a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója,(archív fotó) a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója, a Szemere Bertalan Szakközépiskola igazgatója, a Miskolci Sportiskola felügyelő bizottságának elnöke, akiket egytől egyig a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra, mind-mind erdélyi, vagy partiumi származású emberek, s többségüknek korábban semmi köze sem volt Miskolchoz?

Az első kérdés szerintem be fog vonulni a magyar politikai hülyeségtörténetbe, hiszen még a fradista és újpesti fociultrák sem hurcolnának meg valakit önmagában azért, hogy tud románul. Az se rossz játék, ha Földesi fenti két nyilatkozatában a »partiumi« szót »zsidó«-ra, aztán a »román nyelvet« »héber nyelvet«-re, a »Székelyudvarhelyen«-t pedig »Újlipótvárosban«-ra cseréljük. Ennél azért minőségibb rasszizmust vártam volna egy európai értelemben vett progresszív párttól. Kriza polgármester ma ezzel a közleménnyel válaszolt. Az MSZP erdélyi békülési kísérlete hatalmas sikernek ígérkezik!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nocsak! Szily -nevével ellentétben- normálisodik?
Az MSZP meg jól rácáfolt a baráti hangnemre az erdélyiekkel kapcsolatban. Égés.

Hurrá! Végre egyetértünk! :))

hát ez igaz mind két pártra...csak akkor érdekes, ha szavazás van, egyébként meg, majd válaszolunk...pá

mi az hogy rasszizmus?

A maga észjárása egyszerű, hogy ne mondjam: primitív. Olvassa figyelmesen, amiket én írok, meg amiket maga,majd kiderül, ki a seggnyaló.
Az empátiája és iróniaérzéke meg a nullával egyenlő. Azt sem vette észre, hogy fenti írásom baráti közeledés volt a másként gondolkodóhoz és ironikus is, hiszen jól tudom, ettől még nem változik egyikünk meggyőződése sem. Kár.

Egységelem hasonlít a ki tudja hová lett "smogger" nevű néhai kommentelőhöz, ős is csak azt olvassa ki a hírekből és véleményekből, ami beleillik a "rendszerébe". Mindent félreért a csőlátása miatt vagy szándékosan , sajnos.

Olvasd a Magyar Narancsot, és ne reménykedj!
)-:

Hogy jön ide a Mancs? Én egységelemről írtam.Ott is róla írnak? :))

Még szép, hogy Mátyást legalább nem negligálja. Érdemi választ azonban nem kaptam.

Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki különbséget tegyen hódmezővásárhelyi vagy marosvásárhelyi születésű magyar között. De néha a valóság alulmúlja a képzeletet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés