Mesterházy bocsánatot kért a határon túli magyaroktól

2013. január 16. 17:16
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke bocsánatot kért a határon túli magyaroktól azért, hogy a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás során „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.

Mesterházy Attila elmondta, ma már úgy látják, a pragmatizmus mellett szükség van szimbolikus lépésekre is a nemzetpolitika tekintetében.

A Kolozsváron a nemzetpolitikai stratégiáról tartott elnökségi ülést az MSZP történelmi jelentőségűnek tartja, azon öt pontba szedve határoztak a követendő irányvonalról. Ezek között ott van, hogy a hazai belpolitikai vitákat nem akarják a határon túli területekre „exportálni”; hogy egyenlő távolságot tartanak a határon túl megválasztott magyar képviselőkkel és szervezetekkel szemben; hogy nem avatkoznak be az ottani belpolitikai eseményekbe; hogy partneri viszonyra törekszenek és ötödikként, hogy folyamatos párbeszédre készülnek a határon túli magyarok életét meghatározó történésekben.

Az ülésen az MSZP képviselői belátták, hogy korábban a nemzetpolitika az MSZP politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, és hogy hibáztak a 2004 december 5-ei népszavazás során, amikor „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.

Összesen 462 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyomorforgató cirkusz. Inkább ne kaptam volna szavazati jogot, minthogy látnom kelljen ahogy jegygyűrűt váltotok Marco Beloval.

Miután a fidesz megadta a határontúliaknak a szavazati jogot Szarházy hatalmas nyelvcsapásokkal akarja leszüretelni a választási hasznot.

A 13. havi nyögdíjjal a szavazótábor erősen kétséges és marakodni kell a koncon a libással meg az öszödi rémmel.

Be vannak rezelve, hogy akikbe ocsmány módon belerúgtak, azok majd nem rájuk szavaznak.

A hátralevő másfél évben el kell törölni a múltat, és fel kell építeni a patyomkinfalut a kirekesztettek számára.

Semmi többről nincsen itt szó.

És sajnos, kilóg a lóláb, az RMDSZ ezekkel paktál le.

Úgy általában a kollaborációért, a megszálló hatalom kiszolgálásáért nem kellene bocsánatot kérni? Hiszen a hazaárulás minden megnyilvánulásukban benne volt, nemcsak a kettős állampolgárságról szóló népszavazási propagandában.

Maga akkor székely, amikor én a római pápa. Névbitorló.

Pedig irtó nehéz lesz, nő is vagyok meg ateista is. :))

Mesterházy előadta a szokásos szocialista-kommunista "megújulást." Rákosi óta többen előadták már, most ő is csatlakozott hozzájuk.

Újabb színnel festik át magukat.

Azért jó hogy itt eszi a bánat, legalább mindenki tisztán látja mit is gondolnak rólunk VALÓJÁBAN.

"onnan szarmazol ? tehat nem is ott elsz. ez kurva jo :D de azert eleg vastag a bor a szaros pofadon, hogy a nevukben itt nyilatkozgass !!!"

Attól hogy MOST nem ott él még lehet véleménye, sokkal pontosabban látja az ottani helyzetet mert abban nőtt fel, gondolom most is sok-sok szállal kapcsolódik oda és nem is tartom kizártnak hogy tervezgeti, hogy egyszer visszatér.

Te viszont megérdemled hogy elnémulj, X a "szaros pofadra" ékezet nélkül.

"Ez nagyon gáz. Nem irigylem érte."

Őt sokkal kevésbé zavarja mint gondolnád. Ne gondold, hogy az erkölcsi érzék mindenkinek természetes tartozéka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés