Gyakran Ismételt Hazugságok

2012. december 26. 16:24
Az ELTE BTK Egyetemi Fórum videójában a hallgatók és egyetemi oktatók kijelentik: elhatárolódnak a pártpolitikától.

A naponta változó és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal manipulálják és összezavarják a diákságot és a szakembereket – emelik ki a fórum tagjai a december 23-án publikált videóban, amelyben többek között a hallgatói mozgalom politikai keretek közé kényszerítésére irányuló törekvések ellen is tiltakoznak.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyakran ismételt hazugságok hangzottal el ezektől a diákoktól.
Csak egy a sok közül:
Lehet menni külföldre!!! Csak ha marad és itthon nem dolgozik le bizonyos évet akkor ki kell fzetni az adófizetők pénzét amit az oktatására levontak.
Így megy ez a világban mindenütt.
Magyarországon orvoshiány van. Levonnak az adómból, hogy ingyenes legyen a felsőoktatás és ezért elvárom, hogy itthon gyógyítson az orvos ne pedig pl Norvégiában ahol nem oktatnak orvost.

Az egészségbiztosító pénztárakkal szerződésben álló, saját rendelőt üzemeltető szászországi orvosok érdekképviseleti szervezete (Kassenärztliche Vereinigung Sachsen – KVS) tanévenként 80 ezer eurót fordítana egy-egy hallgató magyarországi képzésére – írta az FTD.

A programban részt vevő diákoknak cserébe vállalniuk kell, hogy a diploma megszerzése után 5 évig Szászországban gyakorolják szakmájukat, vagy visszafizetik a tandíjat. A program 2013-ban indul, egyelőre kísérleti jelleggel. A legfőbb cél az orvoshiány enyhítése, ugyanakkor a szervezet nyomást is kíván gyakorolni a politikára, hogy bővítsék az orvosképzést a tartományban – írta az FTD.

Az már nem fért el a videóban, vagy politikai okokból nem illett oda, hogy Kósa arról beszélt, hogy 20 év alatt kéne a tanulással eltöltött idő 1,5 szeresét itthon munkával eltölteni, vagyis bőven lenne ideje külföldön tapasztalatot szerezni.

Ha pedig az egyetemek önálló gazdálkodói egységek, érdekelne, hogy milyen bevételeik vannak, mert a közös kassza kulcsával könnyű eljátszani a nagyfiút.

Jó hogy a ponthatárokat nem árt tudni, de aki kitűnő lesz, annak nem fog sok különbséget jelenteni, aki pedig éppen csak nem bukik meg, ne menjen egyetemre.

A videó is jól mutatja, hogy milyen az amikor tehetségtelenek csinálnak valamit.

Ha párbeszéd akart lenni az egyik énem és a másik között, annak lett volna értelme ha először fekete-fehérben vagyis a múltamat szimbolizáló módon elmondom egy elképzelésemet és a színes vagyis a jelenben történő módon kommentálom azt. Vagyis fekete-fehér múltbeli előzmény, színes a jelenkor.

Ezzel szemben a fekete-fehér a kormány valamelyik megnyilvánulása volt, az előadó politikai igényeinek megfelelő módon tálalva, míg a kritika az színes volt.

Na erre mondom én, hogy lopni is tudni kell, de ezeknek még ez sem sikerült. Eredeti ötlet meg nincs, mert aki 10-12 évet van az egyetemen, az biztos, hogy nem oda való.

Ezért cserébe kiképzett orvosokat adjunk amikor itt orvoshiány van????
Az ilyen és hasonló alapok általában a hazai ipart is segítik.
A félázsiai és a jöttmentet saját magadra használtad negatív gúnnyal?
Én a félázsiai, ázsiai származást nem szégyellem. Jöttmentek pedig nem vagyunk!
Érthető?

Ami viszont mindenképpen fontos kérdés, az az,hogy mitől nem ér semmit az érettségi és ezert miért mennek tömegek az egyetemre?

A marslakók ide járnak röhögni, hogy van egy faj, amelyik legalább 12 éven keresztül tanítja a kölykeit a semmire.

Az a társadalom a leghatékonyabb,amelyik a legrövidebb idő alatt tudja a teljes önállóságra és önfenntartásra kiképezni a következő nemzedéket, ezzel szemben mi egyre hosszabb ideig oktatjuk az ifjúságot, de abból nem lesz képes a saját fizikai létét önerőből fenntartani. PL: Az elefántok miért nem tanulnak meg elméletben repülni, hátha valamikor szükségük lesz rá, vagy az oroszlánok miért nem tanulják meg azt, hogy hogyan kell mézet készíteni?

Tudom, hogy nem hangzik modernül, de biztos, hogy Attila eljutott volna a Kárpát Medencéig, ha előtte diplomáznia kellett volna, és nem is egy hanem két diplomával kellett volna megülnie a lovat?

Nem baj a röhögés biztos, hogy jót tesz a marslakóknak is.

Nem tudom, de a bankok megoldják a tartozások behajtását azoknál is akik elhagyják az országot.
Ez a technika régen működik.
Bankgarancia kell. Ez pénzbe kerülhet a kormánynak de azok behajtják.

Egyébkét ha hihetünk a matematikának akkor a Gauss görbe szerint nincs 55 ezer diplomára képes fiatal az idén érettségizettek között.

Bizony-bizony át kell azt az oktatást alakítani oktatói oldalon is.
Ezért félnek az oktatók.
Én egy USA által privatizált cégnél dolgoztam.
750 dolgozóból 200-an maradtunk.
A cég nyereségesen működött tovább.
Sokan azt károgták, hogy összeomlik minden. Nem így történt. Pozitív volt a változás.
Begyepesedett fejjel lehet gondolni azt, hogy "nélkülözhetetlen" vagyok de az igazság nem igazán ez.

Jaj ne felejtsd ki a citromos elemet sem, mert az is nagyon jó tud lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés