Ki az utcára! Ki a térre!

2012. december 18. 12:54

Tálos Lőrinc
HVG
Van egy ok, amely minden mást überel. Mégpedig az, hogy nem jó kormányzással akarja megnyerni a következő választást, hanem a választási szabályok átszabásával.

„Eljött az ideje az engedélyezett és nem engedélyezett tüntetéseknek, a tömegrendezvényektől az ülősztrájkokon és útlezárásokon át a munkabeszüntetésekig. A kormány számtalan társadalmi csoport érdekét sértette meg, a létminimum alatt élő milliókét, leszázalékoltakét, hajléktalanokét, az egyetemre járó vagy oda készülő fiatalokét, és a sor tetszőlegesen folytatható. Intézkedései kirívóan szegény-, szabadság- és társadalomellenesek. A fenti csoportoknak módjában állna választásokon véleményt mondani a kormány teljesítményéről, ám ennek lehetőségét – ha el teljesen nem is vették – jelentősen meggyengítették. Most ez ellen kell tiltakozni, ha szavazni nem lehet, vagy nem maradt sok értelme, akkor eljött az erőszakmentes polgári engedetlenség ideje.

Ha a kormány a rábízott hatalommal visszaél és azt saját leválthatatlanságára fordítja, akkor meg kell buktatni azokkal az eszközökkel, amelyeket nem vett el és nem is tud elvenni. A hatalom birtokosai kénytelenek figyelembe venni a társadalom akaratát, amelyet az nem csak jogi következményekkel bíró módon, választásokon tud kifejezni. Ha a tiltakozással sikerül tematizálni a közéletet, és széleskörű támogatást nyerni a regisztráció eltörlésének és az arányosabb, nem a Fidesz győzelmét segítő választási rendszernek, akkor a közvélemény kikényszerítheti, hogy a parlamenti választásokat oly módon tartsák meg, hogy az érdemi beleszólást jelentsen az ország ügyeibe. Ha a kormány nem enged, akkor létre kell jönnie a jogállampárti ellenzék egy olyan együttműködésének, amely nem a kormányra kerülést nevezi meg céljának, hanem kizárólag a választások újbóli kiírását egy olyan rendszerben, amely a társadalom véleményét tükrözi a Fidesz érdekei helyett.

Foglaljuk el tehát a köztereket és a kormányhivatalokat, bénítsuk meg a kormányzati és képviselői oldalakat, firkáljuk össze a kormány propagandaplakátjait, indítsunk faxeltömítő akciókat, hirdessünk sztrájkot, üzenjük ezerféleképpen, hogy »Túlmentetek egy határon. Így, vagy úgy, de bukni fogtok!«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A választási szabályok mindenkire egységesen vonatkoznak, a kormányzás jó. Most nézzük mivel akarnak nyerni a restaurácisok!

Tálos Lőrinc kitálal:

„Eljött az ideje az engedélyezett és nem engedélyezett tüntetéseknek, „

Mondja ezt egy szuperdemokrata bázisdemokrata, aki különleges anyagból van gyúrva.

A demokratikus játékszabályok felrúgását, a törvénytelen viselkedés szükségszerűségét ezzel az általa evidenciának gondolt szerinte bizonyítást nem igénylő állítással indokolja:

„Ha a kormány a rábízott hatalommal visszaél és azt saját leválthatatlanságára fordítja, akkor meg kell buktatni azokkal az eszközökkel, amelyeket nem vett el és nem is tud elvenni.”

Hogy élne vissza a hatalommal, amikor Tálos Lőrincnek a HVG hasábjain arra is van lehetősége, hogy a szabad választások elvét megkerülve a szabadon választott kormány erőszakos megbuktatására uszítson törvénytelen eszközöket, erőszakot felhasználva:

„Foglaljuk el tehát a köztereket és a kormányhivatalokat,” uszít Tálos Lőrinc úr és ezért az uszításért nem kell sötétben bujkálnia és reszketnie.

A „Szabad sajtóban” szabadon buzdíthat másokat törvénytelensédek elkövetésére.

Eközben arcátlanul még a demokrata álruhájában is próbál tetszelegni!

"Halkan közlöm hogy ha ez után a cikk után kivonulnak az utcára akkor a cikk irója megvalósitotta a lázitás,uszitás törvényi feltételét"

Török Zsótival együtt kellene feljelenteni. Veszélyes anarchisták, akárcsak a szellemi elődeik.

Ahhoz képest, hogy a keretszámokkal indultak, s a diákság érdekében kezdtek el tiltakozni,mára már eljutottunk a hajléktalanok, a leszázalékoltak problémájáig. Csütörtökön a hajléktalanok lesznek azok, akik nem fogják felvenni a munkát, s fognak tiltakozni az Orbán kormány kizsákmányoló, rabló, népsanyargató politikája ellen. Az MSZP és az LMP követelni fogja, hogy a kormány minden hajléktalan számára azonnal utaljon ki egy három szobás lakást a Rózsadombon. Hiszen eddig a mélyszegénységből néztek a világra, most ők is megérdemlik a fölülnézeti pozíciót. Pénteken a kutya menhelyek tulajdonosai fognak kutyáikkal a NEMI elé vonulni, s emberhez méltó körülmények megteremtését fogják követelni a kutya-ellenes Orbán Viktortól, a potenciális embertársak számára. Csányi Vilmos etológus szerint ugyanis ötven év múlva a kutyáink beszélni fognak. No nem adnék több ötletet Ron Wernernek, a látottak alapján tényleg nagyon ügyes Ő egyedül is. Azért jól látszik, hogy az elmúlt huszonkét év, többségében balliberális kormányzása - ne tessék izgulni, a Fidesz felelősségét sem szeretném eltakarni - mennyi megoldatlan társadalmi problémát örökített ránk. Werner igazán csemegézhet majd akkor, amikor már nem csak ujjgyakorlatot végez, mint most, hanem teljes erővel beleveti magát az emberi szeretettől átitatódó baloldali kampányába. Még csak muskétákkal durrogtatnak, hol vannak még az ágyúk, a rohamcsapatok. Az elmúlt napok eseményei bebizonyították, s különösen ez a mai HVG iromány is - jaj de feledékeny vagyok, hát ugye a HVG volt az, aki listázta a keresztényeket, jó lesz ezt el nem felejteni - hogy mennyi szenny, hordalék tud feljönni a csatornákból. Kedves jobboldali és nem jobboldali, de a hazáért, gyermekeinkért józan felelősséget vállaló igazi baloldali és liberális barátaim közösen kell lezárnunk a csatornafedelet. A mostani események remélem, hogy sok ingadozó szavazót nyertek/nyernek meg a Fidesz számára. Ugye borzalmas lehet az a világ, amit a hatalom megszerzéséért mindenre, a törvények felrúgására is képes emberek vetítenek elénk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés