Néhány gondolat a sárga csillagot viselőknek

2012. november 28. 8:05

Vona Gábor
Facebook
Továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül.

„Múlt héten a Jobbik tüntetésén - amelyet a gázai vérontás miatt szerveztünk az izraeli nagykövetség elé, és amelyben egyetlen egy párt sem támogatott bennünket - kijelentettem, hogy az Országgyűlésben és a kormányban lévő izraeli állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és mivel ez közérdekű információ, hozzuk nyilvánosságra, kik érintettek. Igen. Nemzetbiztonsági kockázat. Hogy miért? Egyrészt mert ennek az országnak az államfője 5 évvel ezelőtt Magyarország megszállásáról beszélt, másrészt mert Izrael semmibe veszi a nemzetközi normákat. Ezt azóta senki sem merte vitatni, inkább lapultak.

Tegnap Gyöngyösi Márton képviselőtársam egy azonnali kérdést intézett a külügyi tárcához ugyanebben a témában. Az egész felszólalás az izraeli külpolitikáról szólt, annak elítéléséről. Az egyik mondatában azonban félreérthető volt, mert »zsidó származású« politikusokról beszélt. Na, azóta kiborult a bili. Hiába kért elnézést Marci a tévedéséért, hiába volt teljesen egyértelmű a szövegkörnyezetből, hogy izraeli állampolgárokra gondol és nem zsidó származású magyar állampolgárokra, nem számított. Akik eddig lapultak, most előbújtak, és azóta csak mondják, mondják, mondják.

Bajnai Gordon közös elhatárolódást vár, Gyurcsány Ferenc és a DK betiltaná a Jobbikot, a zsidó szervezetek bíróságért kiáltanak, Kövér László a házszabályt készül szigorítani, a Fidesz pénzbírsággal fenyegetőzik, az MSZP képviselői sárga csillagot öltöttek, amihez fideszesek is csatlakoztak, az Európa Tanács főtitkára saját elmondása szerint »sokkot« kapott, Dániel Péter és társai tüntetést szerveztek a Parlament bejáratához, Ilan Mor, a zsidó állam nagykövete szerint a két nép szövetsége széttéphetetlen, a BBC már egyenesen azt hazudja, hogy minden zsidót listázni akar a Jobbik, egyes hírek szerint a keresztény egyházak vezetői pedig összeültek, hogy közös nyilatkozatban tiltakozzanak. Folytassam még?

Értik, ugye? Mindez egy félreérthető mondatért, amit a képviselő pontosított, és amely után elnézést kért. Ahelyett, hogy örülnének, hogy megtörtént a bocsánatkérés, és nincs szó semmiféle faji üldözésről, inkább ők keltik és gerjesztik a hisztériát. Most persze sokan arra számítanak, hogy fülünket, farkunkat behúzva lapulni fogunk és várjuk, hogy elüljön a vihar. Hogy most majd lehet szapulni a Jobbikot. Hogy indulhat megint a megélhetési antiszemitázás. A Jobbik pedig szégyenkezve bujdokol...

De nem. Akik erre számítanak, azok nagyon-nagyon benézték a szituációt és nagyon félreismernek bennünket. Nácizhat itt az egész világ, kórusban mondhatják fel Izraelnek a leckét, nem nekünk van szégyenkezni valónk. Nem mi vásároljuk fel mások országát, nem mi tettük tönkre Magyarországot, nem mi nyomorítjuk meg az embereket. És, kedves antifasiszták, tudják mit? Köszönjük szépen a lehetőséget, amelyet átlátszó és beteges hisztériakeltésükkel a számunkra teremtenek. Mert amíg önök gusztustalan módon felhasználják saját nagyszüleik halálát arra, hogy habozhasson egy kicsit a szájuk, addig mi kihasználva az önök butasága által generált figyelmet, védeni fogjuk leendő unokáink jövőjét. Nagyon szépen köszönjük. És igen: továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül. Talán ez fáj olyan nagyon? Ezért ez az izzadtságszagú igyekezet? A lényegi kérdés elől akarnak elfutni? Nem fogjuk hagyni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Parlamentben, valamint határon innen és túl, oly mértékű a magyarellenesség, hogy az egész ország sárga csillagot viselhetne.

A jobbik pumpálta fel és pumpálja ma is. Anno elégé körbejárta a sajtó, sőt még a nagykövetis nyílatkozott.
Perez egy nemzetközi gazdasági konferencián vett részt. Téma volt a kereskedelmi gazdasági kapcsolatok, befektetések stb. Szó olt aközelkeletről háborról és békéről ennek hatásáról stb. Perez erre nkább viccesnek szánt bszólása volt, hogy izraelnek nincs szüksége háborura, mert a békés világban már gazdasági uton terjeszkedek az országok. Izrael ha akarja felvásárolja Manhattent, Lengyelországot, Magyarországot......(nagy derültség) ezzel azt akrta ábrázolni, hogy izrael töke erös állam, mely befektetéseket tud realizálni bárhol a világon a feltörekvő piacokon.

Ez volt az eredeti történet. Ha most arra gondolok, hogy a mi ME-k külömböző konferenciákon és előadásaiban is szokott ironikus, vices szóképeket használni és ezeket mindig megtalálják és kiragadva egész médiakampány épül rá, akkor Perez böffenete sem bir nagyobb jelentőséggel. Az, hogy a jobbik jobb hiján a saját igazát ÖT azaz öt éve ezzel a Perez szöveggel igazolja kezd nevetségessé válni.

Vona Gábor!
Ezek után nincs alaja a Jobbiknak tiltakozni a szlovákiai gyakorlat ellen akik magyarellenesen tudni akarják, hogy ki a magyar állampolgár!!!!!!

Viszont az az EU amely ezt a kijelentést gyorsan elítélte, ítélje el a magyarellenes szlovák gyakorlatot!!!!

EU parlamenti képviselők!
Mondjátok el, hogy ez ugyanaz mint a szlovákok törvényben rogzítettek!

A Jobbik ez ügyben leszerepelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés