A hvg.hu bocsánatkérését várja Semjén

2012. november 21. 17:29
A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint a hvg.hu rágalomhadjárata kifulladt. Havasi Bertalan szerint ezek után az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik Semjén Zsoltot.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyilvános bocsánatkérést vár a hvg.hu-tól – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán az MTI-vel. Havasi Bertalan közleményében azt írta: a hvg.hu rágalomhadjárata kifulladt, és az elmúlt napokban hiteles és kompetens személyiségek sora állt ki Semjén Zsolt becsülete, tudományos munkássága mellett, függetlenül egyéb politikai vagy tudományos nézeteiktől. Emlékeztetett arra, hogy a vonatkozó dokumentumokat maradéktalanul nyilvánosságra hozták, „ami által kártyavárként omlottak össze a hvg.hu irányításával koholt vádak”. 

Hozzátette: miután a baloldali média ezen része emberileg és tudományos értelemben véve is Semjén Zsolt becsületébe gázolt, az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik a miniszterelnök-helyettest. Egy tiszta, jól hallható „bocsánatot kérünk” elegendő lesz – fogalmazott Havasi Bertalan, aki megjegyezte: ennek elmaradása esetén „a hvg.hu és a hozzá csatlakozó tollforgatók végleg a hiteltelenség mocsarába süllyednek”.

Semjén Zsolt hétfőn közzétette 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a hvg.hu vasárnap Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, hétfőn pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológusi diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem értem, mi a bajotok.
a fidesz a közélet megtisztításáról beszélt, a hvg meg leleplezi a csalókat.
inkább megköszönnétek nekik..

volt már feljelentés? vagy helyreigazítási kérelem?

jah , ha csak lesz, akkor már mindegy...mint 4-es metro is lesz majd egyszer D:

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés