Így oktatott a romákról Jeszenszky

2012. október 27. 14:01
Jeszenszky Géza külföldi diákoknak tartott órát, hogy jobban megismerjék a térség népeit. A volt külügyminiszter képzéshez írt tankönyve a romákra is kitér – írja az atlatszo.hu.

Jeszenszky Géza a Corvinus Egyetem tavaszi félévében „Nemzetiségi és etnikai problémák a kommunizmus utáni Európában” címmel tartott órát főleg külföldi diákoknak, hogy azok jobban megismerjék a térség népeit. Az átlátszo.hu egy külföldi hallgatótól kapta meg az óra címével megyező „Post-Communist Europe and Its National/Ethnic Problems” című könyvet.

Az atlatszo.hu idéz a tankönyvből, melynek 9. fejezetében az olvasható, hogy „a romák egy olyan etnikai csoport, mely sötét bőréről és hajszínéről ismerhető föl.” Majd – Jeszenszky szerint – a roma kisebbségben magas számban előforduló mentális betegségek okaként kifejti, hogy „a roma kultúrában megengedett a testvérek, unokatestvérek közti házasság, vagy a szimpla szexuális kapcsolat”.

A könyv az atlatszo.hu szerint ugyanakkor tárgyilagosan taglalja a hazai romák történetét egészen napjainkig, bár 2009-es megjelenése ellenére a romagyilkosságokat nem említi.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hitler árja minősítést adott a cigányoknak, nem kell nácibbnak lenni nála.

Érdekes, Mózest még senki se rótta meg érte, hogy megírta,Ábrahám a testvérét vette feleségül fiának Izsáknak is a rokon leányt hozatott, Rebekát,unokája, Jákob két unokatestvérével házasodott össze stb.
Annyira divatba jött a magyarok marása,hogy okkal, ok nélkül, mindenki őket bántja.

dobzselaci helyett válaszolnék:
Howregan et al. 2011: The Effect of Genome-Wide Autozygosity on Cognitive Ability (Preliminary analysis on ~1,000 subjects in a combined sample found higher homozigosity burden to be significantly and negatively associated with general cognitive ability).
http://www.ichg2011.org/cgi-bi..

Tehát a vérfertőző viszonyból született utódok mentális képességére negatívan hat ha minél több génre homozigóták.

A másik infó a mozaik kirakásához P. Rushton 2007-es szerbiai cigány közösségekben végzett mentális képesség felmérése, átlagos 70IQ-val!

http://psychology.uwo.ca/facul..(roma).pdf

Nyiván hazai adatokhoz nem tudlak juttatni, mert akkor meg kellene hogy öljelek...

A mentális képességek kialakulásában 50-50%-ot mondanak a nature/nurture faktornak: tehát a genetika és a környezet azonos hatással bír. Azért a cigányság 600 éves vesszőfutását nehéz lenne a világ négy égtáján permanensen fenálló, negatív környezeti hatásokra fogni

Sok libsinek faj az igazsag. Talan mert kozottuk meg sok a homokos es tudjak h a c. K utan ok jonnek a megvetettsegi rangsorban.

Nem tudom, mint sok minden mást sem, mit jelent a 'habicni'. De a németek politikai, köztörvényes és 'nem megfelelő életviteli' okokból is táboroztattak. De volt 'rend', nem szól arról a fáma, hogy embereket vittek volna el azért, mert valamely Gestapo tisztnek vagy nemzeti szocialist kisführernek kellett volna azok lakása vagy felesége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés