MSZP: A Vidámpark bezárása Budapest csődsorozatának újabb állomása

2012. szeptember 28. 17:34
Az MSZP szerint Budapest csődsorozatának újabb állomása a Vidámpark tervezett bezárása.

Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője pénteki közleményében nehezményezi a városligeti intézmény tervezett bezárását. Álláspontja szerint a városvezetőség képtelen működőképessé tenni Budapestet, értékeit gazdaságosan, versenyképesen üzemeltetni, fejleszteni vagy legalább megőrizni.

A szocialista politikus megjegyezte: novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem. „Emellett talány, mi lesz a Vidámpark műemléki védettséget élvező elemeivel, és azt sem tudni, mihez és miből kezd majd a területtel a szomszédos állatkert, amelynek a Vidámpark területét át akarják adni” – írta Horváth Csaba.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője úgy vélte: „ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni”, ezért Tarlós István főpolgármesternek fel kell ismernie, hogy távoznia kell a főváros éléről.

A Vidámpark bezárásáról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés: ha elfogadják az előterjesztést, akkor az intézmény november 4-én végleg bezár, majd év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. A dokumentum jelzi, hogy a jelenlegi működési környezet mellett tartósan évente 50-150 millió forint tulajdonosi támogatásra van szüksége a Vidámparknak ahhoz, hogy a szolgáltatást fenn tudja tartani.

Az indítvány kitér arra, hogy a Vidámpark területén jelentős műemlékek találhatóak – például a körhinta, a hullámvasút, a lézerdodzsem tetőszerkezete és a barlangvasút –, ezek megóvásáról, esetleges üzemeltetéséről a terület jövőbeni gazdája, a Fővárosi Állat- és Növénykert gondoskodik majd.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a bájgúnár is jobban tenné, ha hallgatna. Mintha három éve még főpolgármester-helyettes lett volna ez a kretén, biztosan azóta romlott le a Vidámpark szuperszónikus sebességgel. Hülye.
A ceterum censeo hol maradt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés