Érdeklődéssel várom az IMF közleményét

2012. szeptember 6. 16:22

Török Gábor
Facebook
Ha cáfolják, akkor azzal azt mondják: nem mondott igazat a magyar kormány – innen érdekesen folytatódnának a tárgyalások.

Érdeklődéssel várom az IMF közleményét. Elméletileg három lehetőség van: 1. megerősítik, 2. cáfolják, 3. nem kommentálják. Miután a harmadikat mindenki az elsővel azonosítaná, valóban csak két kimenet jöhet. Ha cáfolják, akkor azzal azt mondják: nem mondott igazat a magyar kormány - innen érdekesen folytatódnának a tárgyalások. Ha nem cáfolják, akkor elfogadhatatlant kér az IMF, amibe a kormány józan számítás szerint nem mehet bele. Őszintén szólva nem tudom, hogy melyik lenne rosszabb az országnak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

IMF nem szokott cáfolni..

Milyen csödnél? Az ország jelenlegi állapotában még a legelvetemültebb károgok sem feltételezik, sőt.

Az IMF által előterjesztett lista nem erről szól, hanem arról, hogy a bankok és multik adóterhelését vonja vissza a kormány és helyette a költségeket a költségvetési egyensúly megtartása érdekében a lakosságtól szedje be a hiányzó összeget. Valamint ha úgy adódik az IMF hitellel biztosítsa a bankok feltökésítését, ha a zona további mélyebb válságba zuhan.

Na ezt a kormány nem fogja elfogadni, hiába súgalják a ballibsik és az ellenzék egyfolytába. Vagyis minden áron megállapodni.

Még Török is azt mondja, ha igazak a feltételek akkor azt nem szabad elfogadni, pedig Ő nem éppen kormány fan, de mint állampolgár elfogadhatattlannak tartja.

Papiron lehet. Épp ma olvastam, hogy már kitalálták az uj trükköt a minimálbér megemelése után, és részmunkaidősnek tüntettik fel az alkalmazottakat és zsebbe fízetik a külömbözetet, hogy az adó és járulék befízetést elkerüljék, mindkét oldalról.

Addig mig ez egy általános össznépi játékként müködik ne is számitson senki arra, hogy a gazdaság és az ország egésze elíndúl felfelé. Mig párezer forintért egyesek "élösködnek" a társadalom egészén addig nincs mit várni. Arról már nem beszélve, hogy ezáltal őnmaguknak is ártanak, mert a közszolgáltatások, ami állami feladat nem fogja elérni azt a szinvonalat ami elvárható lenne, valamint majd a nyugdíjbavonuláskor nagyot fognak csodálkozni.

"A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem most és nem tárgyalási feltételekként közölte javaslatait a kormánnyal, és több pont minden bizonnyal nem is abban a formában fogalmazódott meg, ahogy a Magyar Nemzetben megjelent"

Pont, mint ahogy az MSZP kommunikál.

Ez minden épeszű ember számára azt jelenti, hogy sajnos valóban igaz, amit a FIDESZ állít.

Orbán internuját hallottam, most az ötórási hírekben is több pontot felsorolt. Elég kemény.Hétfőn a parlamentben Orbán tájékoztatja a képviselőket.

Akkor az sem volt, csak egy sajt cetli amit az IMF 2008-as hitellel kapcsolatban átadott Gyurcsánynak ami alapján a megszoritásokat beinditotta. Az is csak kosza hír volt amit az IMF a Bajnai kormánytól követelt még pluszba a korábbiakhoz képest.

Egy igaz, hogy ezeket az aktuális kormány hivatalos formába hozta és aláírásával szentesítette majd végrehajtotta amit azután az IMF-EU negyedévenként ellenőrizte.

Kedves Gábor, mi van akkor, ha nem a cáfolat, vagy nem cáfolat, hanem a hüjje elemző a legrosszabb az országnak.
Teszem azt, hogy ez a lista ÍGY nem létezik. De ez létezik, hogy az IMF-es barátaink úgy gondolják, hogy majd szépen a tárgyalások során egyenként, apránként ezeket a köeteléseket támasztják a hitel fejében a magyar kormánnyal szemben. Ugyanis ezeket szokták támasztani hitel fejében.
És most hipp-hopp, kénytelenek - és ezt az egyet jól látod, hogy a nem reagálás is reagálás - valamit mondani az Orbán beszédre.
Ettől kezdve: a valójában ORBÁN LISTA szerinti követelményekkel nem érdeke Mo-nak az IMF hitel. Ha az IMF azt választja, hogy ő márpedig nem támasztott ilyen követelményeket, az azt is jelenti, hogy a jövőben nem tud zsarolni már ezekkel.
Ha meg netán azt választja, hogy márpedig ő tényleg ezekben gondokodik, abban az esetben Orbán a magyar nép többségének a helyeslése mellett tudja őket kirugni ismét a francba őket.

Hát persze, aki uzsorából él, annak nem tetszik, hogy kivágják az uzsorásokat.
Ma egy húszmillió forintos utalásért 33.000 Ft, azaz HARMINCHÁROM-EZER forint jutalékot vesz le a CIB, amelyik még nem is a legdrágább "bank". Ebből élnek meg, nem abból, ami egy bank dolga: betét-hitel, közte a marzs a nyereség. A megfelelő kockázat vállalással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés