Azeri botrány: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2012. szeptember 4. 9:39

Kész Zoltán
Kapitalizmus
A kormánynak távozása előtt nyilvánosságra kell hoznia a megállapodás részleteit, ki kell jelentenie, hogy a megállapodás teljesítését azeri részről nem várja el

„Orbánnak tehát már csak azért is távoznia kell, mert olyan mértékben üresítette ki a kormányt, amely még nyílt diktatúrákban is szokatlan: a külügyek tényleges irányítását egy diplomáciában teljesen felkészületlen és tapasztalatlan bizalmasára bízta, az igazságügyért felelős minisztériumot pedig saját, a nemzetközi jogot és Magyarország érdekét semmibe vevő elgondolásának végrehajtójává fokozta le.

Ha a kiadatás része volt egy, a két ország vezetői közötti megállapodásnak, amelynek alapján a kiadatásért cserébe Azerbajdzsán hajlandó magyar állampapírokat vásárolni, akkor megállapítható, hogy Magyarország számára fontosabb volt a költségvetési lyukak ötletszerű betömködése egy etnikai indíttatású gyilkosság elkövetőjének megbüntetésénél. (A két érintett miniszter lemondása ebben az esetben azt jelezné, hogy legalább utólag fontosabb számukra a saját önbecsülésük, mint a munkaadójuk iránti lojalitás.)

Annak érdekében, hogy Magyarország visszatalálhasson a civilizált nemzetek közösségébe, a kormánynak távozása előtt nyilvánosságra kell hoznia a megállapodás részleteit, ki kell jelentenie, hogy a megállapodás teljesítését azeri részről nem várja el, egyben ki kell fejeznie együttérzését a gyilkosság áldozatának hozzátartozói iránt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye vagy fiam.

Ha azok értelmesek voltak szerinted akik szervilis modon árulták a hazát akkor már nem is lehet mit mondani. Clintonné panaszkodott, hogy mivel megszüntek a korábbi kapcsolataik a kormányzati és végrehajtó szerveknél, így a húsz éve a folyamatos INFORMÁLIS csatornáik bedugultak és nem kapnak megfelelő információkat a kormányzati munkáról, ami ahhoz vezet, hogy néha tévesen ítélik meg a történéseket.

Na már most mi is volt itt a rendszerváltoztattás után. Ki is osztotta a kártyákat a ballibsi kormányoknak, s miért is fáj az USA-nak és az EU egyes országainak az, hogy a kormány köszöni nem kér a "tanácsaikból" vagyis nem hajt végre semmilyen extra kérést és nem ad ki senki olyan információt ami a belügyeinket illetti.

Nyugodj meg kérlek! De tényleg. Ugyanis a szerző az nem pesti, hanem vidéki városi.

Na várj csak! Ez most hogyan is? Mert mintha Csurka régebbi lett volna mint a Jobbik...tehát, milyen gyengítés?
Nem tudom, én nem kapcsolnám az "Egy a tábor, egy a zászlóhoz" a Jobbik megjelenését. A Jobbik inkább egy leválasztódás az egészről, és valahol még hasznos is tud lenni a Fidesz számára, hiszen azok akik túlságosan is szélsőségesek, kevésbé szalonképesek azok átállnak a Jobbikhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés