Totális razzia kezdődik az utakon

2012. augusztus 10. 17:42
Tíznapos, országos közlekedés-biztonsági ellenőrzésről döntött Hatala József országos rendőrfőkapitány – írja a NOL.

A NOL szerint a péntektől augusztus 20-ig tartó akciósorozatban a rendőrség mind a kétszáz sebességmérő berendezését kihelyezi az utakra. Az ORFK vezetője úgy döntött: a járőröknek minden intézkedés alá vont gépjárművezetőt meg kell szondáztatnia.

A razzia oka, hogy az ittas vezetők által okozott közlekedési balesetek száma az összes balesethez viszonyítva, az előző év azonos időszakához képest 10-ről 11 százalékra nőtt. Az év első hét hónapjában 2011 azonos időszakához képest héttel többen, vagyis 326-an haltak meg az utakon.

A balesetek nagy része továbbra is a gyorshajtásra és a relatív gyorshajtásra vezethető vissza, amikor is az útviszonyokhoz képest túl gyorsan vezet a sofőr. A második leggyakoribb baleseti ok az elsőbbségi szabályok be nem tartása.

Különösen az M7-es és az M0-ás bármelyik szakaszán, az M1-M7 közös szakaszán, az idegenforgalmilag frekventált területeken, az augusztus 20-i országos jelentőségű rendezvények helyszínére vezető utakon várhatóak ellenőrzések.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Viszont veszítettem el jó barátot, aki vétlenül ütközött ittas gyorshajtóval. Azóta valahogy nem vagyok ezzel kapcsolatban megértő."

Én is veszítettem barátot. kb. húsz éve. Megcsúszott, kibicsaklott a lába a lépcsőházban, legurult, nyakát törte. Ezért elvárom, hogy a rendőrség ellenőrizze a lépcsőket is, nem-e rozoga a korlát, nem-e öntött ki rajta valaki valami sikamlósat, rendesen meg-e van világítva. Esteleg pénzbírsággal büneteni. Miért csak a ňz utakon óhajt ovni a rendőrség. Van az országnak zeg-zuga még bőven.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés