Orbán kemény versenyző a Rzeczpospolita szerint

2012. július 25. 16:57
A lengyel konzervatív napilap szerint a bankok és a multik azért támadják Orbánt, mert attól tartanak, hogy más országok is átveszik a magyar válságkezelő módszereket.

A lengyel lap cikke szerint „laboratóriumnak tekintik ezt a marginális piacot”, a válsággal szembesülve viszont a francia és a német vezetők egyre gyakrabban emlegetik a válság- és a tranzakciós adó bevezetését.

A Rzeczpospolita „kemény versenyzőneknevezi Orbánt, aki ugyan több vitatott megoldásról is hajlandó volt lemondani, de „újra meglepi valamivel Európát, amint biztosabb lesz a dolgában.

A lap szerint Magyarország „mélyebb és fájdalmasabb megszorításokhoz folyamodott, mint a görögök” – olvasható a Menedzsment Fórum szemléjében.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Okostojás. A cikk nem Orbán megszoritásokról beszél, hanem magyarországról amit Orbán is mondott, hogy 2010 előtti megszoritásokat nem lehet folytattni amit a Gyurcsány-Bajnai előadott, mert a társadalom nem birja el. Pont ezért került konfliktusba mivel olyan megoldásokhoz nyúlt ami nem a társadalomat terheli, hanem bevonta a privilégizát szektorokat.
A szerző ezeket a lépéseket elemzi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés