Az abortusztabletta miatt perelnék az államtitkárságot

2012. június 7. 7:43
Közérdekű adatigénylés keretében szeretné megtudni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy milyen kutatási eredmények alapján állítja az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, hogy kockázatos az abortusztabletta alkalmazása. Ha nem érkezik válasz a napokban esedékes határidőre, akkor a TASZ bepereli az államtitkárságot.

Közérdekű adatigénylés keretében szeretné megtudni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy milyen kutatási eredmények alapján állítja az Egészségyért Felelős Államtitkárság, hogy kockázatos az abortusztabletta alkalmazása – közölte a társaság betegjogi programvezetője. Kapronczay Stefánia a Népszabadság beszámolója szerint egy abortusztablettáról szóló beszélgetésen azt is elmondta, hogy ha nem érkezik válasz a napokban esedékes határidőre, akkor a TASZ bepereli az államtitkárságot. Hozzátette: ha választ kapnak, nyilvánosságra hozzák az eddig el nem hangzott érveket.

A lap emlékeztet: Magyarország uniós kötelezettsége miatt május végén kapott forgalomba hozatali engedélyt az abortusztabletta. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár akkor kijelentette: addig nem alkalmazhatják, amíg kockázatairól és mellékhatásairól vita van. Később az államtitkár közölte: a tabletta alkalmazása kapcsán kialakult szakmai vita nem megnyugtató és nem rendezhető, ezért a készítmény beszerzésére, OEP általi támogatására, forgalmazására nem kerül sor.

Az elmúlt hetekben több politikus, parlamenti párt, civil szervezet tiltakozott a készítmény bevezetése ellen, míg mások a mellett emeltek szót - jegyezte meg a hvg.hu.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

perzse, meg lehet férfi fogalmazásgátlót szedni...

biztos örülnél neki ha kötelezővé tennék a házasságig...

Na azért ugye van az abortusz ellen jó módszer. most nem a fogadalmakról van szó. hanem óvszerről, tablettáról, spirálról.
ami nem ad 100 %.-os biztonságot, de valamit azért ad. (Estek teherbe spirállal is, és a spirál bent állt a baba fejében)

Na azért többször szól, mint a szaporodásról..

mindenki romlott élveteg ha a te szavaid használom

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés