Az antiszemitizmusról, kissé nyersen

2012. június 1. 13:46

Barok Eszter
Eszter's Offtopic
A zsidó néptől két értékes dolgot is átvehetnénk, ami garantáltan hasznunkra válna.

„Szíved joga, hogy gyűlölködj, de két dolgot azért nem árt tudnod erről: az egyik az, hogy minden negatív érzés frankón tőled von el energiát és rád hat vissza, a New York-i ortodoxia fejéről azonban emiatt nem fog leesni a kipa. Magadnak viszont elég sokat ártasz azzal, hogy megmérgezed a tudatodat és tudatalattidat, s közben egyéni felelősségvállalás és szorgos építőmunka helyett horogkeresztes plakátokat ragasztgatsz a falakra az éj leple alatt, amit másnap Vidám Vasárnap-hirdetésekkel fed le Németh Sándor buzgó kis serege.

A másik bibi az utálattal sajnos az, hogy megfeledkezik arról az egyszerű, anyagi és szellemi valóságban egyaránt élő tényről, hogy mindenkitől bizony csak annyit lehet elvenni, amennyit az illető oda is ad. Mindenkit épp csak annyira lehet becsapni, amennyire hagyja magát, és minden manipulátor akkor jut csak előre, ha több millió birka követi őt behunyt szemmel a karámba. A dumát arról, hogy még ez sem történik véletlenül, most az egyszerűség kedvéért hagyjuk: Isten őrizz, hogy teljesen összezavarjalak még itt a végén elvont marhaságokkal. Mit bonyolítsuk, az vagy, amit megeszel és kiszarsz, kedves testvérem…

No, de hogy ne mondd, hogy naiv idealizmusból próbállak itt lebeszélni a gyűlöletbeszédről, volna pár konstruktív ötletem is. Most komoly leszek, de tényleg. Kedves barátom! A gyűlölködés helyett azt javasolnám, hogy tanuljunk attól, aki nem a szívünk csücske. Ami azt illeti, a zsidó néptől két értékes dolgot is átvehetnénk, ami garantáltan hasznunkra válna: az országhatárokon, társadalmi osztályokon és politikai csoportokon túlmutató összefogás képessége,gyökereink, hagyományaink és szakralitásunk megtartása minden megpróbáltatás ellenére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 271 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemigen kell nekünk senkitől sem tanulnunk hagyományaink és szakralitásunk megtartását, az öszefogás is eljönni látszik. Ez utóbbinak a zsidók által művelt formáját (hogy ti. mindenhonnan kirekesztik a nem közülük valókat, ahová csak betették a lábukat ) pedig nem is óhajtjuk megtanunli,mint ahogy az ocsmány beszédet sem, drága hölgy!
Mondom ezt annak ellenére, hogy őszintén nem vagyok antiszemita, de néha torkig vagyok már a kioktatással.

Ha elolvassuk a teljes cikket, látható: a végén már a "végső megoldásról" vizionál. Agyrém.

A képlet egyszerű: az európai zsidók kb. kétharmad részét megsemmisítették, de kaptak helyette egy országot.
Magyarország kétharmad részét elvették, nem kaptunk helyette semmit, csak szidalmakat, mert fáj nekünk.

Honnan veszem a kirekesztést?Hát a saját és családtagjaim mindennapi tapasztalatából.Részleteket csak azért nem írok, mert felismerhetők lennének a helyszínek, és még több negatívumot már nem kívánok magunknak. Mondhatja, hogy kamu, de nem az.

Na, persze, minden mélyen szántó szándékú látszatigazság széles érdeklődést tud kiváltani.
Esztike is ezt alkalmazza; tudatosan, vagy simán téves megítélések miatt, lényegtelen.

Esztike hosszas fejtegetései ellenében, nekem röviden annyi a véleményem, hogy a zsidóságot semmi más, mint a vallásuk tartja össze!!
Hiszen zsidó etnikum nem is létezik. A zsidók, mint nép megszűnt!
Van viszont egy zsidó vallás, vagy ha úgy jobban tetszik, egy, a zsidó valláson alapuló rituális hagyomány, amit akár még ideológiának is tekinthetünk, és ez a több évezredes tan, ez az ősi ideologikus kövület bizony példa nélküli állóképességről árulkodik.

Na, persze ellene szól fentieknek, hogy akkor mi a fenétől válik szét a radikális zsidó ortodoxia és a hétköznapi zsidóság.
Ez az ő belső használatú - kívülálló számára megtévesztő - választóvonal.
Ők ezen a látszólagos ellentéten, a sokkal erőteljesebb azonosság segítségével túl tudják magukat tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés