Magánbűnök, közerkölcsök

2012. május 24. 9:50

Tóta W. Árpád
HVG
Nem túl okos dolog ekkora tömegnek nekimenni néhány elborult holdkóros kedvéért. Kivéve, ha készül már az újabb törvénymódosítás, miszerint a nő ne szavazgasson, hanem szüljön.

„Az abortusz bűn, ezért nem szabad megkönnyíteni, hadd szenvedjen az a büdös ribanc. Éspedig azért bűn, mert ez Isten szava. A teória zagyvasága szembetűnő, hiszen ha volna Jóisten, akkor nyilván gondoskodna a férfi résztvevő megbüntetéséről is legalább egy alapos tükrözéssel.

Ezeket az idiótákat a vallásos téveszméik motiválják, ezt próbálják leplezni suta érveikkel. Ennek fényes bizonyítéka, hogy az abortusz leghatékonyabb ellenszeréről, a fogamzásgátlásról konokul hallgatnak. Ha igazán aggódnának a nem kívánt terhességek miatt, akkor azt követelnék, hogy minden tabletta mellé adjanak egy doboz óvszert, és kerítsenek pénzt szexuális felvilágosításra. Vagy akár adakoznának érte. De ők ilyet nem mondanak, ugyanis nem az a céljuk, hogy ne legyen abortusz, hanem hogy rákényszerítsék az istenüket mindenkire. És az az isten a fogamzásgátlásról sincs jó véleménnyel, arra meg talán nem is emlékszik, minek teremtett férfit és nőt. Attól meg végképp nem lesz népszerűbb, ha így küzdenek a nevében.

Ilyen hinni egyébként mindenkinek szíve joga, az is magánügy, ha az istene kedvéért betartja ezt a szabályt. Na de mi közük ehhez a képzelgéshez azoknak, akik nem hisznek benne? Rájuk miért kell kiterjeszteni ilyen szó szerint légből kapott filozófiák előírásait?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon el van tévedve,Tóta úr! Nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy gyilkosságnak tartsuk az abortuszt. Én nem is vagyok az, mégis azt mondom, az életnél nincs magasabbrendűen védendő cél. Lehet köpködni, háromgyerekes anyaként el sem tudnom képzelni, mivel lehetne rávenni ilyen szörnyűségre.
A fogamzásgátlásról mondottakkal jórészt egyetértek, leszámítva a pikirt megjegyzéseket.
Küzdje már le a fóbiáit és nőjön fel!

Az abortuszellenes csak addig abortuszellenes, amíg nem vele, vagy saját gyerekeivel történik vmi.

Érettségi előtt álló gyerek hazajön a buliból, teszt, pozitív, nagy a baj. Irány a műtő, hóhér elvégzi a dolgát, "gyilkol", szülők megkönnyebbülnek, mehet a kislány egyetemre, kommunikáció és médiatudomány szakra.
Minden értelmes ember így tenne.
Az meg önzőség hogy másoktól megvonjuk azokat a lehetőségeket, amivel mi is élnénk ebben az esetben.

Nem. A megfogant gyermekért nemcsak a nő felelős (és nem ribanc), a tablettát éppúgy ellenzem,mint a művi vetélést. Talán túl radikális: be kellene tiltani mindkettőt. Persze, nem lehet, hiszen akkor veszélyesebb más módszerekkek szabadulnának meg szerencsétlen nők a nem kívánt gyermektől.
Egyébként meg: szerintem akkor szenved a legjobban, ha rászánja magát az abortusz bármely formájára, és egész hátralevő életét negatívan befolyásolja az élmény. Környezetemben sok ilyet látok.

Tóta!
Utánanézhetnél, kinek az istene kikre lett ráerőltetve?
Akire azért haragudtatok meg,mert már nem akart választottaival kivételezni!

Senki nem akar dolgozni, ezért inkább mindenki tanul:D

Csupán egy hatásvadász kifejezés volt...nincs bajom a dokikkal.

Az álszentségük iszonyatos. Mintha az abortusz valami nagyon kellemes dolog lenne. Ha tényleg tenni akarnának valamit, akkor azt csinálnák amit Tóta W leír, hogy a tabletták mellé óvszert adnának. de nem, mert csak szövegelni tudnak, meg álszent szöveget elereszteni.
Sosem értettem egyet ennyire a szerzővel.

Én az Újszövetségben nem olvastam olyat, hogy az óvszer használat bűn..

a többi felekezet szerintem nem csinál ebből problémát. az óvszer a fogamzásgátló tabletta jobb mint az abortusz, ezért nem kéne tiltani.
a katolikusok csak a naptármódszert ismerik..fogadják el.

az Ószövetségben sok minden benne van..
egyébként ezt most nem tudom, hogy hol van, de benne van valahol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés