Románia a magyarok idei fő turisztikai célpontja

2012. május 10. 13:43
A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint Románia lesz a magyarországi turisták idei legkeresettebb célpontja.

 

Románia lesz idén a magyarországi turisták legkeresettebb utazási célpontja – állítja a Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó csütörtöki számában, a Magyar Turizmus Zrt. egy friss felmérésére hivatkozva. „A rokoni kapcsolatok miatt látogatnak a legtöbben Romániába. Azonban a rokoni szálakkal nem rendelkező magyarországiak is egyre nagyobb számban jönnek Erdély, Székelyföld felfedezésére” – magyarázta a bukaresti lapnak Soós Júlia, a Magyar Turizmus Zrt. kolozsvári külképviseletének vezetője. Hozzátette: Erdély sikeréhez a diákoknak szóló, határon túli iskolakirándulásokat ösztönző kormányprogram is nagyban hozzájárult. 

Idén az első negyedévben közel 1,4 millió külföldi látogató érkezett Romániába. Az európai uniós tagállamokból érkezett turistáknak több mint egyharmada (36,1 százaléka) magyarországi volt. Soós arra is rámutatott, hogy a gazdasági helyzet „szorításának” is szerepe van abban, hogy a turisták figyelme gyakrabban fordul e régió felé.

A székelyföldi turizmus csúcseseménye hagyományosan a csíksomlyói búcsú, amelyre idén május 26-án kerül sor. A kegytemplomi zarándoklat idejére már január környékén lefoglalják a szállodai helyeket.

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hír téves.
A célpont nem Románia.

Erdély.

Azért az nem mindegy.
Ha elmész egyszer Olténiába vagy Dobrudzsába, vagyis a román Regat-ba, megtudod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés