Visszavonulásra kényszerítené Gyurcsányt a Jobbik

2012. április 29. 14:37
Ha Schmitt Pálnak távoznia kellett a köztársasági elnöki székből, akkor az a minimum, hogy egy ilyen – végül is Gyurcsány Ferenc által sem tagadott – botrány után a teljes közéletből vissza kellene vonulnia – mondta Dúró Dóra, a Jobbik politikusa Gyurcsány Ferencről.

Végérvényesen távoznia kell a politikából Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnöknek, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének, mert „újabb hazugságára derült fény” – mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő a Jobbik majálisán azt mondta: működnie kellene Magyarországon az elszámoltatásnak, mert ez már önmagában elegendő lenne ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ne lehessen parlamenti képviselő.

„Úgy gondoljuk, hogy ha Schmitt Pálnak távoznia kellett a köztársasági elnöki székből, akkor az a minimum, hogy egy ilyen végül is Gyurcsány Ferenc által sem tagadott botrány után a teljes közéletből vissza kellene vonulnia” – mondta a szóvivő. Újságírói kérdésre válaszolva Dúró Dóra elmondta azt is, hogy felszólítják a tudomány képviselőit, hogy szólaljanak meg ebben a kérdésben, tegyék egyértelművé az álláspontjukat. Ha ezt nem teszik meg, akkor a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja a kérdésben.

A HírTv Célpont című műsorában pénteken hangzott el, hogy Gyurcsány Ferenc  a pécsi tanárképző főiskolán 1984-ben biológia-technika szakos hallgatóként ugyanazon a címen adott le szakdolgozatot, mint négy évvel korábban majdani sógora, Rozs Szabolcs. A férfi is megerősítette, hogy A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, azt állítva, nem tudott arról, hogy a politikus később ugyanezt a témát választotta. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok sok vaj van a fején ennek a kontraszelektív karrierista lénynek!
Mint ismerjük ő nem fog eltünni. Ő azt hiszi, minden rendben van. "..mi az hogy!"

azt mondjuk látni kell, hogy schmitt az életben nem mondott volna le, ha csak ennyi derül ki róla, szóval ilyen szintű erkölcsi különbség nem nagyon van köztük.
a plágium tényét szakdolgozatok hiányában megint csak nem lehet megállapítani, mert ha csak a gondolatokat vette át, és lehivatkozta azokat, az nem plágium, a szó szerinti átvételt meg így nem lehet ellenőrizni.
ami elég világosan látszik az az, hogy gyurcsány jó eséllyel megspórolta a szakdolgozathoz tartozó munkát, az önálló témafeldolgozást. és bár ez nem olyan szintű csalás, mint schmitté, de attól még csalás, és mint ilyen, inetikus. (boldogabb országban élnénk, ha ő lenne az egyetlen, aki meg nem érdemelten (a zh-kon, vizsgákon nem puskázva, szakdogát tisztességesen megírva) záróvizsgázott.) szóval ez gáz, de minthogy gyurcsány már így is egy politikai hulla, nem sok vizet zavar.

bár nem látom sok esélyét, hogy visszavonul, én azért drukkolok neki. akkor lesz igazán nagy bajban a fidesz, ha nem alkalmazhatja tovább a "nézd: gyurcsány!" nevű figyelemelterelést.

Válaszok:
emhem | 2012. április 29. 15:26

mármint annak drukkolok, hogy szálljon ki a politikából, ha nem lenne érthető

he?
a szakdolgozat létezett, erre több bizonyíték is van. ha nem vetted volna észre, ezt újabban a hírtv sem állítja ezt, sőt ők maguk prezentálják az egyik bizonyítékot, a szakdolgozat bírálatát..

nehogy már nekem kelljen frissítenem a mantrádat..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés