Kormány: Nem fenyeget semmilyen veszély

2012. április 20. 13:30
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülése után Kontrát Károly belügyi államtitkár határozottan leszögezte, hogy Magyarországot semmiféle veszély nem fenyegeti, a magyar hatóságok, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a terrorelhárítás és a rendőrség garantálják az emberek és az ország biztonságát.

Kontrát Károly arra is kitért: az ülésen világossá vált, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal és a titkosszolgálatok „nem folytatnak olyan tevékenységet, amelyik a pártok titkos megfigyelésére vonatkozna”, csak az ország törvényeit megsértő személyek ellen lépnek fel.  Az államtitkár közlése szerint az is kiderült, hogy az ügy egy jobbikos belharcból indult és mára az MSZP és a Jobbik „mérkőzésévé vált”. Egyik fél sem az ország érdekeit, hanem a politikai haszonszerzést tartja szem előtt – mondta.

A pénteki zárt tanácskozás után Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta, az ügynek nemzetbiztonsági kockázatai is vannak és felmerült a bűncselekmény gyanúja. Hozzátette, egyelőre nem adhat részletes felvilágosítást, mert egyrészt zárt ülésen tárgyaltak, másrészt pedig annyira új az anyag, hogy a szolgálatok és a rendőrség még csak most fogják elkezdeni a vizsgálatokat. Annyit elárult, hogy állam, illetve közösség elleni bűncselekmény, valamint személyes adatokkal való visszaélés gyanúja is felmerült.

„Az MSZP és az LMP is abbahagyhatja a hisztit és a folyamatos hivatásos rettegést”, hiszen mióta Juhász Oszkár megnyerte az időközi polgármester-választást, azóta Gyöngyöspatán nyugalom van - jelentette ki a Jobbik szóvivője a bizottsági ülést követő sajtótájékoztatóján.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ennyi.
a transznacionális veszélyt meg már megszoktuk..

Csinálják a bolhából az elefántot, tematizálják a közbeszédet, de csak negatívumokkal. Ez a mai ellenzékiség eszenciája. (Persze, most jön, hogy a Fidesz, meg 2006, de akkor is.)
Egy elenyésző kisebbségben levő eszement csoport nem jelent valódi veszélyt.

Azért, ha valaki fígyeli valúban mostanában felszinre bukkannak a jobbikos törésvonalak, amik eddig a mélybe mindig is megvoltak.

Úgyanis nem lehet kinnt is bennt is egeret fogni. A borsodi jobbok elnők lemondása ös feloszlatás, a tiszaeszlári képviseléi felszúlalás a hatvannégy vármegye és a nemzeti gárda akciú egymás ellenébe hatnak.

Ez a Gyöngyöspatai ügy meg már anno is hasonló volt, mikor a véderővel birkoztak a polgármester választási kampányban, melynek folyománya volt a világraszóló szebb jövös attak és a cigánycirkusz.

A véderös főnők azóta halott, akikre ma Oszi hívatkozott és mosakodott a sajtótájékoztaton.

Gyaloghartur helyett:

Pásztorgyerek farkast kiált
napról napra balgán,
mert unja már a birkákat
égi hangot hallván.

Egy nap aztán jő a farkas,
ám hiába mondja,
minden ember rajta röhög,
s pásztorunk befogja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés