Nyílt levél a Corvinus rektorának

2012. március 4. 8:26

Niedermüller Péter
DKP
Miért nem tesz semmit az ellen, hogy szélsőjobboldali, újfasiszta politikusok szereplése hozza rosszhírbe az Ön által vezetett egyetemet?

„Az Ön által vezetett egyetem, a Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézete nagy érdeklődéssel kísért közpolitikai beszélgetéssorozatot szervez, Tárcatükör címmel. E rendezvény keretében 2012. február 16-án Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért párt elnöke, majd két héttel később ugyanennek a pártnak az országgyűlési képviselője, Gaudi-Nagy Tamás volt a belügy-, illetve a közigazgatási és igazságügyi miniszter vitapartnere. (...)

Anélkül, hogy egyetlen pillanatra is kétségbe vonnám Rektor Úr az Ön mélyen demokratikus elkötelezettségét, nem értem, miért nem tesz semmit az ellen, hogy szélsőjobboldali, újfasiszta politikusok szereplése hozza rosszhírbe az Ön által vezetett egyetemet. Különösen azért nem értem, mert az Ön tudományos munkásságát, közéleti szerepléseit mélyen átitatja a demokrácia tisztelete és az európai humanizmus szellemisége. Az a szellemiség és kultúra, amivel összeegyeztethetetlen a Jobbik politikája.

Rektor Úr, az Ön tudományos munkásságának és demokratikus meggyőződésének minden tisztelete mellett ezt az Önnek írt nyílt levelet is felhasználom arra, hogy felhívjam a demokratikus politikai pártokat, tiltakozásuk jeléül ne vegyenek részt a Tárcatükör további rendezvényein. Ezen az úton is nyilvánítsuk ki, hogy a demokrácia hívei – pártokhoz való tartozástól függetlenül – semmiféle közösséget sem vállalhatnak az újfasiszta elveket valló Jobbikkal. Őszintén sajnálom, hogy Ön, Rektor Úr és az Ön által vezetett egyetem más utat követ.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahol a neobolsevikoknak szabad teret engednek, ott a kiegyensúlyozottság okán a radikális jobboldalnak nem csak helye van, de szükség is van rá.

Ami a fasisztázást illeti, a jelző használata előtt tájékozódjon! És nem hablatyoljon ostobaságokat.

"Gaudi-Nagy Tamás a magyar Országgyűlésben érvel a zsidó kárpótlás ellen, a párt külügyi szóvivője „izraeli etnobizniszről” beszél a holokauszt kapcsán. Engedje meg Rektor Úr, hogy megkérdezzem, miért gondolja Ön, miért gondolják az Ön munkatársai, hogy ilyen embereknek, ilyen eszméknek helye van a Corvinus egyetemen?"
Szóval ez a fasizmus, küzd is ellene a DK meg a Galamus.

Egyetért, mert nem demokrata.

Amikor a radikális jobboldal teret nyer, a szélsőséges baloldal által gerjesztett elégedetlenség ül diadalt.

Szép lassan lehull a lepel az egész "baloldal" rejtőzködő bolsevizmusáról. Sztalin meg Brezsnyev él tovább bennük, Kún Bélák és Rákosik utódaiként.

Nehogy azt higgye valaki, hogy a Corvinuson nem folyik agymosás. Itt ennek egy szemléletes okozatával találkoztunk. Meg sem hallgatják a másik felet, de véleményük az már előre van róla.

Ez jellemző erre a bolsi szellemiséget ápoló (Corvinus = "Varjú" nevű) iskolára.

Károgni reggel, nappal meg este.

Önnek jogában áll egyet érteni.
Továbbá jogában áll ordas eszméket vallani (liberálnácizmus).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés