Navracsics: Nekünk többet kell felmutatni

2012. február 22. 11:19
Az előző kormányok hitelvesztései miatt nekünk többet kell felmutatnunk az Európai Unió előtt – mondta Navracsics Tibor a HírTV műsorában. Hozzátette: idén a költségvetési hiány 3 százalék alá csökkentése a cél.

Navracsics Tibor közigazgatási miniszter szerint Magyarország 2004-2005 óta folyamatosan veszített lendületésből, és 2010-ben jutott el a „teljes patthelyzetig”. 2010 tavaszára nyilvánvalóvá vált, hogy egy új intézményrendszerre, egy új alkotmányra van szükség – mondta. Hozzátette, ma „azon vagyunk, hogy biztosítsuk az uniót: a költségvetési hiány 3 százalék alá csökkentésén dolgozunk”.

„Bízom benne, hogy 2011 és 2012 azok az évek lesznek, amikot be tudjuk bizonyítani az uniós Költségvetési Bizottságnak, hogy 3 százalék alatt tudjuk tartani a hiánycélt” – mondta a miniszter. Megjegyezte: tavaly már elég közel jártunk a célhoz, reményei szerint idén alá is megyünk annak. Arra, hogy szerdán az Európai Bizottság felfüggesztheti az újabb magyar kohéziós támogatásokat a politikus azt mondta: „Nem azt tartanám fontosnak, hogy megakadályozzuk, hogy ez a döntés megszülessen, hanem azt, hogy ne lépjen hatályba. Mert ugye túlzottdeficit-eljárás alá akkor kerül egy ország, ha a 3 százalékos költségvetési hiányt nem tudja tartani” – tette hozzá.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés