A drogokat nem lehet úgy kiretusálni, mint Lomnicit

2012. január 24. 9:21

Sárosi Péter
A TASZ jelenti
Ha már a dohányzás visszaszorításának sürgetésében nem jártatok elöl, kedves ikszesek, bizonyára Istennek tetsző dolog lenne, ha inkább a segítő szervezetek támogatására ösztönöznétek a kormányzatot.

„Képmutatásért nem kell a szomszédba menniük a kereszténydemokratáknak: a dohánypárti lobbizás után most a drogfogyasztás büntetésének szigorítását szorgalmazzák. Miért? Mert nő a drogfogysztás. Ez kábé olyan, mint amikor Virág elvtárs a nemzetközi helyzet fokozódására hivatkozott. Ha egy picit áttekintenék az elmúlt húsz év drogfogyasztási adatait, akkor látnák, hogy kevés olyan időszak volt, amikor ne nőtt volna, gyorsabban vagy lassabban. Mi több, nőtt az még azután is, hogy az első Fidesz-kormány 98-ban szigorított a szabályozáson, ellenben a 2003-as enyhítés után meg stagnált. Az egész szigorítósdi egy nagy humbuk, amit ki lehet tenni a kirakatba.

A drogokat nem lehet kiretusálni a képből, mint Lomnicit a közhiradóból. A drogpiacot az állandó kereslet tartja fenn a nyugtató, pörgető és hallucinogén szerek iránt. Mondhatni, a drogpiac együtt lélegzik a budapesti éjszakával. Le kell számolni a nebulókat az iskola előtt beetető dílerek sztereotípiájával: a statisztikák szerint a túlnyomó többség a barátaitól szerzi be a drogokat, és nem egy ballonkabátos díler eteti be az utcán színes cukorkákkal. A fiatalokat nem a szigorúbb paragrafusok, nem a több rendőr és több börtön fogja megvédeni a drogoktól – hanem az, ha problémáikkal van hová fordulniuk.

Erre pedig sajnos egyre kisebb az esély,
ugyanis a kormányzat jelentősen lefaragta a segítő szervezetek költségvetési támogatását, így most kevevesebb szociális munkás, pszichológus és kortárs segítő állhat rendelkezésre az utcán vagy az iskolában, ha valóban baj van, és kevesebb steril tűt osztanak ki a lakótelepeken, hogy megelőzzék a fertőző betegségek terjedését. Ha már a dohányzás visszaszorításának sürgetésében nem jártatok elöl, kedves ikszesek, bizonyára Istennek tetsző dolog lenne, ha inkább a segítő szervezetek támogatására ösztönöznétek a kormányzatot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó cikk. A leszokás nem megy egyik napról a másikra, úgyhogy erre is kéne ügyelni.

Ilyenek. Kirakat-kereszténység.

Soma!
Zombit csak azokból lehet csinálni, akik hagyják. Attól vagyunk emberek, hogy képesek vagyunk felmérni a tetteink következményeit.

Kedves Soma, a baj, az, hogy te most teljesen másról beszélsz mint én, de ezt tőled már megszoktam.

Sajnálom a barátod.
Megelőzni úgy lehet, ha meg van az a háttér, ami segít.

Kevésbé ártalmas. Olyan nincs. Ártalmas van.

rossz helyen keresgélsz. itt nem a hypo ivásról van szó. hanem arról, hogy ok, legyünk hedonisták, legyenek szenvedélyeink, de akkor tudjuk már, hogy az ártalmas. olyan mint a sziklaméászás.
vagyis ne lepődjünk meg ha tüneteink vannak. és itt nem arról van szó, hogy bárkit is el kéne ítélni.

világos amit írsz, csak hogy te másról beszélsz.
én arról a nem különbségről beszélek, hogy minden drognak van mellékhatása. hogy az mennyire erős az már egyéni szoc probléma. ez kissé arról is szól, hogy ki mit bír el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés